Greška

Došlo je do greške.

ARM je uspešno kreirao čipset od plastike

25.07.2021 13:38 | 0 Hardver
ARM je uspešno kreirao čipset od plastike


Tržište fleksibilnih telefona se ubrzano razvija, a to dovodi do povećane potražnje za novom vrstom čipova. ARM sada želi da ponudi rešenje, koje će pomoći kod kreiranja uređaja koji će biti savitljiviji. Industrija trenutno koristi silicijum za kreiranje čipova, ali ARM istražuje mogućnosti novih materijala, među kojima je i plastika.

Prema novim izveštajima, britanska kompanija razmatra plastiku za svoje buduće čipove, a ARM u svojoj dokumentaciji ističe da je načinio značajna poboljšanja u ovom segmentu.

arm2_4.jpg

Novi čip nosi oznaku PlasticARM i koristi 32-bit Cortex-MO CPU, sa 456 bajtova ROM-a i 128 bajtova RAM-a. Radi se o jednostavnom čipu, ali njegova svrha je da služi kao dokaz i primer koncepta koji postoji i može da napreduje. Naravno, PlasticARM u ovom renutku nije namenjen pokretanju nikakvih uređaja i trenutno može da pokreće samo tri test programa.

Prema navodima ARM-a, kompanija ima viziju da čipovi kao što je PlasticARM budu deo dnevnih kalkukacija u ljudskom životu, na proizvodima kao što je pakovanja za hranu, nosivi uređaji, zavoj sa fleksibilnim procesorom koji doktorima omogućava da prate stanje pacijenta na daljinu i drugo.

Izvor: GizChina

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Potvrđena je brzina punjenja baterije za Poco X3 GT

Intel očekuje novu nestašicu čipova tokom trećeg tromesečja

10203
10205
10206
10207
10208
10209