Greška

Došlo je do greške.

ARCore – Google platforma za proširenu realnost sada je podržana na telefonima Motorola One i Motorola G7 serije

06.03.2019 09:10 | 0 Mobile
ARCore – Google platforma za proširenu realnost sada je podržana na telefonima Motorola One i Motorola G7 serije


Saopštenje za javnost

ARCore je platforma za proširenu realnost koju Google trenutno razvija. Obzirom da se pokazao značajno uspešnijim, ARCore  je od decembra 2017. godine zamenio ambiciozni projekat Tango, kako je Google nazvao svoju prvu generaciju platforme za proširenu realnost. Dok je projekat Tango zahtevao specifičan hardverski dodatak za podršku AR u formi kamere i senzora, sa ARCore je Google uspešno otklonio taj zahtev i otvorio vrata proširenoj realnosti na Android telefone, povećavajući popularnost ove platforme kod korisnika.

ARCore je predstavljen kao pilot projekat 2017. godine a verzija 1.0 je objavljena početkom 2018. godine, tako da je još uvek rano za očekivati značajne rezultate od korišćenja ove platforme, ali jedno je sigurno – a to je da sada imamo razvijen hardver koji omogućava odlično korisničko iskustvo, obzirom da Google sa svakom novom verzijom platforme kontinuirano povećava broj opcija koje ARCore podržava.

Proizvođačima pametnih telefona srednje klase i premijum telefona, kompanija Google izdaje sertifikate za ARCore nakon što proveri da kvalitet kamere, senzora za pokret i čitav sklop smartfona, omogućavaju da ARCore pravilno funkcioniše na svakom uređaju. Prema Google politici, uređaj mora da poseduje i moćan CPU koji, integrisan sa dizajnom telefona obezbeđuje dobre performanse i efektivne proračune u stvarnom vremenu.

Novi uređaji iz Motorola G7 serije već podržavaju ARCore verziju 1.7 , koja sa sobom donosi mogućnosti kao što su: Augmented Faces API, ARCore integrisani element ii Shared Camera Access opciju, a od sada je ova verzija proširene realnosti podržana na Motorola One modelu, koji se na tržištu Srbije prodaje od oktobra 2018. godine i na Motorola One Power čija je prodaja rezervisana za tržište Indije, startovala takođe od oktobra 2018. godine.

Izvor: Motorola

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Tri nova monitora sada imaju kompatibilnost sa Nvidia G-Sync standardom

Samsung navodno radi na još dva fleksibilna telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109