Greška

Došlo je do greške.

Appleov program samouslužnih popravki omogućiće vam da sami popravite iPhone i Mac računare

18.11.2021 15:40 | 0 Mobile
Appleov program samouslužnih popravki omogućiće vam da sami popravite iPhone i Mac računare

 

Iznenađujućim potezom, Apple je najavio program samouslužne popravke za pojedince koji žele sami da poprave svoje Apple proizvode. Ovaj potez bi mnoge mogao iznenaditi jer je Apple često bio kritikovan zbog troškova popravke širom sveta. Preko programa za samouslužne popravke, pojedinci mogu naručiti namenske delove i alate preko internet prodavnice potrebne za popravku ili zamenu postojeće komponente. Program popravke je trenutno dostupan za modele iPhone 12 i iPhone 13. Apple će uskoro proširiti program na Mac računare sa M1 čipovima. Da pogledamo više detalja o programu Apple Self Service Repair.

Program popravke će u potpunosti početi sa radom početkom 2022. u SAD, nakon čega će uslediti dodatne zemlje tokom cele godine.

Apple je rekao da će se početna faza programa fokusirati na najčešće servisirane module. To uključuje ekran za iPhone, bateriju i kameru. Delovi i alati za dodatne popravke biće dostupni kasnije sledeće godine, piše My smart price.

 

Ako ste propustili: MacBook Pro 2021 14 inča - laptop kakav treba da bude

Da bi bili sigurni da kupci mogu bezbedno da poprave određeni deo ili proizvod, prvo treba da prođu kroz Priručnik za popravku. Korisnici tada mogu naručiti originalne Apple delove i alate koristeći Apple samouslužnu popravku na internetu. Kompanija takođe navodi da je Self Service Repair namenjen „pojedinačnim tehničarima sa znanjem i iskustvom za popravku elektronskih uređaja“. Podstiče druge potrošače da posete profesionalnog dobavljača popravki sa sertifikovanim tehničarima koji koriste originalne Apple delove za „najbezbedniji i najpouzdaniji način za popravku“.

Nakon uspešnog popravke proizvoda, kupci mogu da izaberu da vrate svoj korišćeni deo za reciklažu i dobiju kredit za kupovinu. Apple je takođe naveo da je udvostručio broj servisnih lokacija sa pristupom Apple originalnim delovima, alatima i obukom, uključujući više od 2.800 nezavisnih servisera. Pored toga, Apple nastavlja da nudi praktične opcije popravke za kupce kroz svoju globalnu mrežu od preko 5.000 Apple ovlašćenih servis provajdera koji pomažu milionima ljudi sa servisom u okviru i van garancije za sve svoje proizvode.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung Galaxy S22 Ultra sa Exynos 2200 primećen na Geekbenchu

Testirali smo za vas: Realme GT Master

10104
10105
10106
10107
10108
10109