Greška

Došlo je do greške.

Apple zvanično najavio iOS 14!

22.06.2020 21:19 | 0 Software/Web
Apple zvanično najavio iOS 14!


Apple je danas, u okviru svoje WWDC 2020 konferencije, predstavio svoja najnovija softverska rešenja. Najveću pažnju je svakako izazvao iOS 14 za iPhone i iPod Touch uređaje.

Kompanija je objavila novi App Library, koji je smešten na poslednjoj stranici početnog ekrana. Namena ove funkcije je da smanji pretrpanost standardnih stranica i stranica sa aplikacijama. Aplikacije će moći da se pronađu u polju za pretragu, a tu je i opcija za nedavno dodate aplikacije i sugestije. Najviše korišćene aplikacije se prikazuju u vrhu. Pored navedenog, biće moguće sakriti kompletne stranice aplikacija na početnom ekranu.

apple2_70.jpg


Kada su u pitanju vidžeti, oni sada stižu u različitim oblicima i veličinama. Takođe, vidžete je sada konačno moguće dodavati na početni ekran (nešto što Android uređaji imaju već dugo).

Nova opcija je picture-in-picture, koja je do sada bila dostupna samo na iPad uređajima. Funkcija sada stiže i na iPhone, a picture-in-picture prozor je moguće pomerati, menjati mu veličinu i drugo.

 

Povezana vest: Najnoviji video nam pokazuje koncept početnog ekrana za iOS 14


Apple je predstavio i novu Translator aplikaciju, kao deo inteligentnih poboljšanja, koja uključuju i pametnijeg Siri asistenta. Siri sada ima i prerađen korisnički interfejs.

Najavljen je i veliki broj poboljšanja za Messages. Moguće je prikačiti razgovore u vrhu, tu su teme u grupnim tekstualnim razgovorima, a Apple dodaje i "mentions" opciju. To znači da korisnik, ukoliko tako želi, može da prima obaveštenja samo ako ga neko pomene.

apple3_19.jpg


Tu su i nove animacije kada se dobija poruka, dok Memojis dobijaju podršku za prekrivanje lica i više opcija za godine.

CarPlay dobija nove funkcije, kao što su nove pozadine, podršku za više kategorija kao što je parkiranje, EV punjenje i brzo naručivanje hrane.

Na kraju, Apple je predstavioa App Clips. Funkcija pokreće delove aplikacija kada se iPhone prisloni na nešto. App Clips se može koristiti svuda - u prodavnicama, na proizvodima i slično.

apple4_4.jpg


Kao što je i do sada bila praksa, iOS 14 se na uređajima očekuje tokom jeseni ove godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Da li Huawei MatePad Pro može da zameni laptop? (video)

Honor 30 Lite se pojavio na Geekbenchu sa glavnim specifikacijama

10504
10505
10506
10507
10508
10509