Greška

Došlo je do greške.

Apple zvanično kupuje Intelovo poslovanje sa modemima za milijardu dolara

26.07.2019 20:48 | 0 Biznis IT
Apple zvanično kupuje Intelovo poslovanje sa modemima za milijardu dolara


Već izvesno vreme Apple pokušava da smanji zavisnost od Qualcomma kada su u pitanju modemi za telefone. Tokom nekoliko godina kompanija je koristila Intelove delove u svojim telefonima, zajedno sa Qualcommovim rešenjima, ali je nakon dogovora koje su Apple i Qualcomm postigli pre nekoliko meseci, Intel izbačen iz ove priče. To je dovelo i do situacije da Intel napusti tržište sa 5G modemima.

Sada je Apple preduzeo naredni korak, a kompanija je najavila kupovinu Intelovog poslovanja sa modemima za telefone, kako su i sugerisale glasine od ranije. Apple će za ovu akviziciju platiti milijardu dolara, a očekuje se da će sporazum biti okončan tokom četvrtog tromesečja ove godine. Oko 2200 Intelovih radnika, koji rade na mobilnim modemima, će preći u Apple, a to će se desiti i sa intelektualnom svojinom, opremom...

Nakon što sporazum bude okončan, Apple će u svom vlasništvu imati preko 17.000 patenata za bežične tehnologije - od protokola za celularne standarde do arhitekture modema i operacija. Intel će i dalje moći da razvija modeme za PC, IoT uređaje i autonomna vozila - tačnije, za sve sem za telefone.

 

Pogledajte još: Apple predviđa da će se naredni iPhone prodavati dobro koliko i iPhone XS linija


Ovim potezom, Apple će omogućiti da se veliki razvoj modema za mobilne uređaje odvija u kompanijinim postrojenjima i pod Apple-ovim nadzorom. Apple se nada da će uspeti da razvije rešenje koje je konkurentno onome što nudi Qualcomm, a koji će se u iPhone-ima naći za nekoliko godina.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola Moto E6 ozvaničen: Snapdragon 435, 5.5-inčni displej

Da li se Nokia 9 PureView savija? (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609