Greška

Došlo je do greške.

Apple zamišlja Mac, kreiran od table zakrivljenog stakla

27.01.2020 09:06 | 0 Hardver
Apple zamišlja Mac, kreiran od table zakrivljenog stakla


Apple je poznat po tome da voli da istražuje neobične Mac dizajne, a poslednji među njima je posebno zanimljiv. Kompanija je podnela zahtev za patentiranje desktop Mac dizajna, čije je telo kreirano od jedne zakrivljene table stakla.

Uređaj na poleđini ima prostor za komponente za procesiranje. Slot u donjem delu centra uređaja bi omogućio ubacivanje taststaure, a Apple zamišlja i mogućnost menjanja zakrivljenja kako bi se ugao displeja podešavao. Jedan deo u opisu patenta sugeriše da bi se ovakav dizajn mogao koristiti i za laptop dock umesto kao kompletan računar.

Naravno, ne očekuje se da ćemo u skorije vreme videti Mac od zakrivljenog stakla, ukoliko se ovakav uređaj ikada bude i pojavio. Kompanija bi pred sobom imala neke tehničke izazove, poput pokušaja da obezbedi mogućnost prilagođavanja displeja. U ovakvoj situaciji, aktuelni Mac uređaji nude "sigurniji" dizajn.

 

Pogledajte još: Apple angažovao Broadcom za proizvodnju bežičnih komponenti u vrednosti od 15 milijardi dolara


U svakom slučaju, ova prijava za patent nam daje boji uvid u Apple-ov dizajn proces i sugeriše da je kompanija voljna da dramatično izmeni desktop Mac uređaje ukoliko i kada to bude imalo smisla.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Intel Core i5-10300H je 11% brži od Core i5-9300H modela u Cinebenchu

Galaxy S20 i Galaxy Buds+ na novim renderima

10203
10205
10206
10207
10208
10209