Greška

Došlo je do greške.

Apple zamenio preko 11 miliona iPhone baterija tokom 2018. godine

15.01.2019 16:10 | 0 Mobile
Apple zamenio preko 11 miliona iPhone baterija tokom 2018. godine


Apple trenutno nije u najboljoj situaciji kada je iPhone prodaja u pitanju, jer se ne postižu rezultati i ciljevi koje je kompanija postavila. Apple-a CEO Tim Cook je ranije istakao da je jedan od razloga ovih neočekivanih rezultate program zamene baterija koji je kompanija pokrenula početkom 2018. godine.

Apple je bio prisiljen da započne sa programom nakon što je otkriveno da je kompanija usporavala iPhone uređaje nakon što degradacija baterija u njima dostigne određeni nivo. Tokom perioda promocije, koji se završio 31. decembra 2018. godine, kupci su mogli da zamene bateriju u svojim iPhone 6 ili novijim modelima po značajno nižoj ceni.

Sada su DaringFireball blog i AppleInsider objavili informaciju da se oko 11 miliona korisnika odlučilo za jeftinu zamenu iPhone baterija tokom 2018. godine.

 

Pogledajte još: Apple od dobavljača traži da smanje cene komponenti za iPhone


Prema izvoru, Apple-ova procena je bila oko 1,2 miliona zamena, što je očigledno velika razlika između očekivanja i onoga što se na kraju desilo. Naravno, ne može se pretpostaviti da bi svih tih dodatnih deset miliona ljudi kupilo nove iPhone uređaje da nije bilo programa sa zamenom baterija. Ali da je i samo trećina njih kupila novi iPhone, sa prosečnom cenom od oko 800 dolara, radi se o velikih 2,4 milijarde dolara koje je Apple izgubio u prihodima od prodaje.

Budući da Apple krajem godine objavljuje svoje telefone, nije bilo poznato koliko će program zamene uticati na prodaju novih modela sve dok se nisu pojavili zvanični brojevi o prodaji, koji na kraju nisu bili nimalo prijatni za Apple. Sada, nakon što je program zamene baterija okončan, Apple bio mogao zabeležiti manji rast prodaje u dolazećim mesecima.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sony Xperia XZ4 dizajn otkriven na fotografijama Olixar kućišta

Xiaomi Redmi bi mogao objaviti budžetski telefon sa Snapdragon 855 čipom

10104
10105
10106
10107
10108
10109