Greška

Došlo je do greške.

Apple zamalo kupio Intelovo poslovanje sa modemima za telefone

27.04.2019 19:00 | 0 Biznis IT
Apple zamalo kupio Intelovo poslovanje sa modemima za telefone


Poslednjih nekoliko godina Intel je proizvodio modeme za telefone, a kompanija je snabdevala Apple svojim modelima. U prošlosti je bilo vesti o tome da je Apple potencijalno razmišljao o tome da razvije sopstveni modem, a izgleda da je kompanija bila veoma blizu toga da kupi Intelovo odeljenje za ovu svrhu.

U izveštaju Wall Street Journala, ističe se da izvori bliski ovoj temi sugerišu da su Apple i Intel bili u razgovorima o mogućnosti da kompanija iz Kupertina kupi Intelovo poslovanje sa proizvodnjom modema za telefone. Međutim, ovi razgovori su se održavali davno i u mežuvremenu su splasnuli, tako da očigledno od tog sporazuma neće biti ništa.


Pogledajte još: Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone


Međutim, ovo je zanimljivo zbog toga što su nedavni izveštaji sugerisali da se Apple muči da pronađe dobavljača 5G komponenti za buduće iPhone uređaje, što je potencijalno moglo da oddloži objavu uređaja. Ovome je doprineo i tadašnji sukob sa Qualcommom, a Apple je bezuspešno pokušavao da pronađe novog dobavljača modema.

Apple i Qualcomm su u međuvremenu razrešili svoje nesuglasice, što je dovelo do toga da će Qualcomm snabdevati Apple 5G modemima za 2020 iPhone. S druge strane, Intel je objavio da izlazi sa tržišta poslovanja sa 5G modemima za telefone.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


https://www.benchmark.rs/tag/5g-1581

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi nagoveštava telefon sa Snapdragon 730 čipsetom

Samsung tiho objavio Galaxy View 2 tablet

10604
10605
10606
10607
10608
10609