Greška

Došlo je do greške.

Apple zabranio rudarenje kriptovaluta na iPhone i iPad uređajima

12.06.2018 14:45 | 0 Mobile
Apple zabranio rudarenje kriptovaluta na iPhone i iPad uređajima


Developeri aplikacija, koji bi da zarade na trendu sa kriptovalutama moraće da preskoče Apple telefone. Apple je u najnovijoj polisi privatnosti implementirao pravilo kojim se zabranjuje rudarenje kriptovaluta na iPhone ili iPad uređajima.

Ažurirane smernice na App Store-u, jasno stavljaju do znanja u Hardware Compatibility sekciji da bilo koja i sve aplikacije, "uključujući i eksterne reklame koje se implementiraju u aplikacije, ne smeju pokretati procese u poleđini, kao što je rudarenje kriptovaluta".

Novo pravilo pojašnjava da aplikacije mogu da implementiraju skladište za digitalne valute, ali ovo mora biti ponuđeno od strane developera koji je klasifikovan kao organizacija. Aplikacija ne može da direktno rudari kriptovalute, sem ukoliko se to rudarenje ne obavlja u cloudu ili na neki drugi način van uređaja.

Apple je istakao da neđe dozvoliti da se resursi kompanijinih mobilnih uređaja koriste za rudarenje digitalnih valuta. Kompanija je takođe istakla pravilo da sve aplikacije, koje imaju veze sa kriptovalutama, ne smeju da nude digitalne valute korisnicima za kompletiranje zadataka kao što je preuzimanje drugih aplikacija, podsticanje drugih da preuzimaju aplikacije i postavljanje na društvene mreže.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Bitcoin u padu nakon krađe kriptovaluta u vrednosti od 40 miliona dolara

Pogledajte gejmplej trejler za The Last of Us Part 2 (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109