Greška

Došlo je do greške.

Apple Watch Series 4 ima veći displej, ugrađen EKG skener (video)

12.09.2018 19:57 | 2 Mobile
Apple Watch Series 4 ima veći displej, ugrađen EKG skener (video)


Apple je tokom svog današnjeg događaja predstavio Watch Series 4 liniju pametnih satova. U pitanju je prvi redizajn Watch-a, od kako je uređaj debitovao pre tri godine, a preomene su i vidljivo primetne.

Ekran novog Watcha se sad prostire gotovo od ivice do ivice, zahvaljujući većem displeju sa zaobljenim ivicama. Ovaj veći displej, koji je povećan za 30 procenata, omogućava da watchOS 5 softver prikazuje više informacija pomoću ugrađenih Apple aplikacija. Apple je takođe preradio hardver u pametnom satu, a ovo uključuje i implementaciju EKG skenera.

Apple koristi novi, dvojezgarni 64-bitni S4 procesor, kreiran od strane samog Apple tima, kako bi se poboljšale performanse. Apple tvrdi da će čipset biti dva puta brži od prethodnih modela. Ostala hardverska poboljšanja uključuju ažurirani akcelerometar i žiroskop.


Novi hardver omogućava da Apple Watch Series 4 detektuje padove i automatski pozove hitnu pomoć ili druge službe, ukoliko je korisnik imobilisan minut nakon pada. Sat takođe može da nadgleda ritam srca u potrazi za neregularnostima. Ipak, stvarna nova funkcija je mogućnost kreiranja elektrokardiograma (EKG). Najnoviji Watch će biti prvi EKG proizvod koji se korisnicioma direktno nudi, a sve što je potrebno uraditi jeste da se otvori aplikacija, stavi prst na ekran i pokrene EKG.

Apple je od strane FDA (Food and Drug Administration) u SAD, dobio odobrenje da se Watch Series 4 može koristiti kao medicinski uređaj.

 

Pogledajte još: Counterpoint: iPhone X isporučen u 60 miliona primeraka


Iako je dosta radio na redizajnu uređaja, Apple nije menjao bateriju sata. Ona zadržava radni vek do 18 sati dnevno, što donosi oko dva dana korišćenja na regularnoj bazi. Takođe, postojeći kaiševi rade uz novi Watch 4.

Apple Watch Series 4 će se u pretprodaji naći od petka, a isporučivaće se od 21. septembra po ceni od 399 dolara za GPS verziju i 499 dolara za LTE modele.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Next Image pobedničke fotografije

Apple zvanično predstavio 5.8-inčni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max

10104
10105
10106
10107
10108
10109