Greška

Došlo je do greške.

Apple Watch se prodao bolje od kompletne industrije ručnih satova

13.02.2018 11:27 | 9 Mobile
Apple Watch se prodao bolje od kompletne industrije ručnih satova


Kada su pametni satovi bili još uvek u povoju, mnogi iz industrije ručnih satova su imali stav da ovakvi gedžeti nemaju previše šanse da potuku klasične satove. Ovo je donekle i tačno, jer će uvek biti mesta za tradicionalnije satove, međutim najnoviji podaci sugerišu da bi proizvođači ručnih satova morali da obrate malo više pažnje na tržište pametnih satova.

Analitičke kompanije Canalys i IDC su objavile rezultate koji pokazuju da je Apple prodao više pametnih satova nego čitava industrija ručnih satova kombinovano. Ovo znači da je Apple ostvario bolje rezultate u prethodnom tromesečju nego što su zajedno postigli Rolex, Omega, Swatch i drugi proizvođači - što je impresivno.

Izveštaji su takođe u ravni sa onim što smo i ranije čuli, a to je da je Apple Watch isporuka u porastu. Međutim, sam Apple nije objavio zvanične rezultate o tome koliko je tačno Apple Watch uređaja prodato, ali je kompanija do sada bila  prilično optimistična.

Naravno, treba istaći i da ovo istraživanje nije u potpunosti fer, posebno ako znamo da vrhunski satovi kompanija Rolex ili Omega mogu da koštaju i na hiljade ili desetine hiljada evra/dolara u poređenju na Apple Watch, što ih u startu čini manje pristupačnim. Ipak, neki od proizvođača klasičnih satova pokušavaju da se uključe u trku, kreirajući sopstvene pametne satove.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Nokia prodala više telefona nego HTC, Sony, Google ili OnePlus

Huawei: Tri četvrtine Srba bi se radije odreklo gledanja televizije nego korišćenja telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109