Greška

Došlo je do greške.

Apple Watch se prodao bolje od kompletne industrije ručnih satova

13.02.2018 11:27 | 10 Mobile
Apple Watch se prodao bolje od kompletne industrije ručnih satova


Kada su pametni satovi bili još uvek u povoju, mnogi iz industrije ručnih satova su imali stav da ovakvi gedžeti nemaju previše šanse da potuku klasične satove. Ovo je donekle i tačno, jer će uvek biti mesta za tradicionalnije satove, međutim najnoviji podaci sugerišu da bi proizvođači ručnih satova morali da obrate malo više pažnje na tržište pametnih satova.

Analitičke kompanije Canalys i IDC su objavile rezultate koji pokazuju da je Apple prodao više pametnih satova nego čitava industrija ručnih satova kombinovano. Ovo znači da je Apple ostvario bolje rezultate u prethodnom tromesečju nego što su zajedno postigli Rolex, Omega, Swatch i drugi proizvođači - što je impresivno.

Izveštaji su takođe u ravni sa onim što smo i ranije čuli, a to je da je Apple Watch isporuka u porastu. Međutim, sam Apple nije objavio zvanične rezultate o tome koliko je tačno Apple Watch uređaja prodato, ali je kompanija do sada bila  prilično optimistična.

Naravno, treba istaći i da ovo istraživanje nije u potpunosti fer, posebno ako znamo da vrhunski satovi kompanija Rolex ili Omega mogu da koštaju i na hiljade ili desetine hiljada evra/dolara u poređenju na Apple Watch, što ih u startu čini manje pristupačnim. Ipak, neki od proizvođača klasičnih satova pokušavaju da se uključe u trku, kreirajući sopstvene pametne satove.

Izvor: Ubergizmo

NShappy Vip member postova: 2897
Citiram korisnika: LazaNSKako znas da su izostavljeni kad pise: "zajedno postigli Rolex, Omega, Swatch i drugi proizvođači"
Pa baš zato što piše to što piše, znam da ih jesu izostavili. Nema šanse da je Apple prodao više smartwatch-eva, nego Casio, Seiko, Citizen, Timex, Tissot, Swatch, Hamilton i svi ostali japanski, švajcarski, nemački, francuski i ostali proizvođači svih ostalih satova, sve ostale satove, zajedno. Da tuku neke od tih brandova pojedinačno, ok. Ali sve zajedno. Da, kako da ne.Sama vest, a i dalje komantarisanje, jesu poziv na flame, pa ja neću dalje, ne znam ni što sam počinj'o.
LazaNS Član postova: 3070
Kako znas da su izostavljeni kad pise:
"zajedno postigli Rolex, Omega, Swatch i drugi proizvođači"
Ti drugi proizvodjaci mogu mnogo toga da pokriju
Generalno to poredjenje nema mnogo smisla, prakticno informacija kao da je jedan proizvodjac banana prodao vise banana nego sto su svi proizvodjaci narandzi prodali narandzi zajedno.
Svakako, uspeli su da naprave nesto popularno, sto je daleko nadmasilo ocekivanja o prodaji. Mislim da ce posebno sledeca generacija biti interesantna sa kako se najavljuje naprednim heart monitorom, prakticno pametni sat i medicinska sprava na ruci.
Ovi komentari kako Apple klepa sa cenama su nekada mozda i imali smisla, danas vise ne. Apple prakticno kosta kao i konkurencija, nekad za nijansu vise i to je to.
NShappy Vip member postova: 2897
Ovo je jedna zaista, ali zaista besmislena vest, tipa Kurir, Blic, Farma, ili neka naša stranka... Vest je em beskorisna, em je naslov lažnjak u onosu na sadržaj same vesti.
Aple Watch, u funkciji broja prodatih primeraka, treba porediti sa drugim smartwatch-evima, a ne sa tradicionalnim mehaničkim satovima.
A vest kako je formirana, jeste samo blam za onog ko ju je servirao, a ne neka korisna informacija za Apple, Rolex ili Omegu. U naslovu piše "...više od kompletne industrije ručnih satova", a onda se iz računice izostave Seiko, Casio, Citizen, Timex, Tissot, da ne spominjemo još i brojne modne marke.
Sve to ne umanjuje vrednost i napredak Apple sata, ali umanjuje kompetentnost izvora ovakvih informacija.
atlantisbRe Član postova: 92
kako god , rade fantastican posao u svim segmentima
Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
lepi kokan Član postova: 4567
Koliko su kinezi prodali XYZ smartvočova na aliju ? Manje od applea ? - SumLJam.

Nokia prodala više telefona nego HTC, Sony, Google ili OnePlus

Huawei: Tri četvrtine Srba bi se radije odreklo gledanja televizije nego korišćenja telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109