Greška

Došlo je do greške.

Apple usporava proizvodnju iPhone-a zbog slabih prognoza prodaje tokom predstojećih praznika

19.11.2018 16:10 | 3 Biznis IT
Apple usporava proizvodnju iPhone-a zbog slabih prognoza prodaje tokom predstojećih praznika

 

Apple je nedavno doneo odluku da prekine sa otkrivanjem broja prodatih iPhone-a u sklopu kvartalnih izvještaja o zaradama. Sam po sebi, to bi mogao biti znak da se prodaja iPhone-a usporava pošto su im cene iz godine u godine sve veće. Sada ove sedmice novi izvještaji tvrde da je Apple smanjio svoje proizvodne porudžbine za sva tri nova modela iPhone-a, uključujući XS, XS Max i XR.

Prema izvoru koji je govorio za The Wall Street Journal, Apple ima nižu od očekivane potražnje za sva tri nova iPhona. Kao rezultat toga, Apple je navodno smanjio svoje proizvodne porudžbine sa dobavljačima. Videli smo sličan potez prošle godine, kada je proizvodnja iPhone 8 modela smanjena, jer su se mnogi kupci odlučili za iPhone 7 ili iPhone X umesto toga.


Pogledajte još: Savitljivi iPad Pro? Ne, običan je ali se savija kao od šale


Ovo sve sledi iz najnovijeg Appleovog izveštaja o kvartalnim prihodima, u kojem je kompanija smanjila prognozu prodaje za sezonu odmora. Apple je najavio i da više neće govoriti o preciznim brojkama prodaje iPhone-a.

Uprkos svemu što se dešava, akcije Apple-a i dalje ostaju na visokom nivou, pa su investitori još uvek na okupu, iako je Apple-u malo opala tržišna vrednost, blago ispod 1 triliona dolara.

Izvor: Kitguru 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


milan982 Novi član postova: 37
I prošle godine su usporavali. Pa su opet zaradili najviše. Cene telefona su im toliko visoke da to usporenje neće previše pogoditi APPLE. Nažalost! Jer će ih drugi slediti i cene telefona će biti sve više.
Zuba1970 Član postova: 1903
Što me to ne čudi.

Microsoft će objaviti još jednu Xbox One konzolu naredne godine, ali ova će biti drugačija

LG G7 One je prvi LG telefon koji dobija Android 9 Pie ažuriranje

10604
10605
10606
10607
10608
10609