Apple uputio izvinjenje zbog fijaska sa usporavanjem starijih iPhone modela

kompanija iz Kupertina je odlučila da uputi zvanično izvinjenje zbog problema koji je nastao, a ponudila je i zamenu baterija na iPhone-ima, uz veliki popust.

Apple sada već mora da se suoči sa osam tužbi, od kako je kompanija objavila da planski usporava starije iPhone modele, kako bi im održao dugovečnost. Mnogi su već počeli da postavljaju pitanje na koji način Apple planira da se izvuče iz ovog problema. Prema svemu sudeći, kompanija iz Kupertina je rešenje našla u upućivanju zvaničnog izvinjenja, a ponudila je i zamenu baterija na iPhone-ima, uz veliki popust.Zamena baterija, za iPhone modele koji više nemaju garanciju, uobičajeno košta 79 dolara, ali kao izvinjenje APple je objavio da će cenu zamene baterije smanjiti na 29 dolara. Popust će moći da iskoriste svi korisnici koji imaju iPhone 6 ili stariji model, a opcija važi od kraja januara do decembra 2018. godine.Kompanija je takođe objavila da planira objavu ažuriranja za iOS, koje će korisnicima dati jasniji uvid u stanje baterije na iPhone-u, kako bi stekli bolju ideju o tome da li postoje promene u performansama njihovih uređaja.Apple, za sada, i dalje uglavnom stoji iza svojih ranijih izjava da je sve ovo učinjeno kako bi se korisnicima pružilo bolje korisničko iskustvo i sprečila neočekivana gašenja uređaja, a da je izvinjenje upućeno zbog načina na koji se pristupilo rešavanju ovih problema.HTC i Motorola ističu da ne usporavaju svoje starije telefone kao što to čini AppleIzvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi