Greška

Došlo je do greške.

Apple upozorava da vibracije motocikla mogu da degradiraju performanse iPhone kamera

13.09.2021 13:59 | 0 Mobile
Apple upozorava da vibracije motocikla mogu da degradiraju performanse iPhone kamera


Postoje nosači, koji su namenjeni za korišćenje na motociklima, a vozaču dozvoljavaju da na njih postavi telefon. Ovo je odličan način za vozače da koriste aplikacije poput Google Maps da se snađu tokom vožnje po gradu ili ako su u pitanju dostavljači koji preuzimaju i dostavljaju robu. Međutim, ispostavlja se da bi ovi nosači mogli biti više štetni nego korisni, ukoliko vam je stalo do kamere vašeg telefona.

To je zato što, prema izveštaju sa Apple-ove stranice za podršku, kompanija tvrdi da bi vibracije koje proizvode motocikli tokom vožnje, mogle da dovedu do toga da se kamera iPhone-a vremenom degradira. Prema Apple-u, razlog ovoga je tehnologija koja stoji iza funkcije stabilizacije kamere, poput žiroskopa, na primer.

Apple ističe: "Kao što je slučaj sa mnogim elektronskim proiuzvodima koji imaju sisteme kao što je OIS, dugotrajna direktna izloženost vibracijama velike amplitude u određenim opsezima frekvencija, može pogoršati performanse ovih sistema i dovesti do smanjenja kvaliteta slike fotografija i videa".

 

Pogledajte još: Apple je uspeo da prevaziđe probleme sa proizvodnjom Watch Series 7 satova


Apple ne preporučuje kačenje iPhone-a na motocikle sa motorima velike snage ili velike zapremine, zbog amplitude vibracija u određenim opsezima frekvencija koje oni stvaraju.

Nismo sigurni da li se ovo odnosi i na druge brendove i modele pametnih telefona, ali vozači motocikla bi trebalo da razmisle o ovome kako bi bili sigurni da se njihov telefon neće oštetiti.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nvidia će predstaviti GeForce RTX 2060 sa 12GB VRAM-a?

Exynos 2200 se pojavio na Geekbenchu, sa AMD GPU-om i drajverom otvorenog koda

10104
10105
10106
10107
10108
10109