Greška

Došlo je do greške.

Apple tvrdi da ranjivosti u Mail aplikaciji ne predstavljaju 'neposredni rizik' za korisnike

24.04.2020 15:52 | 0 Software/Web
Apple tvrdi da ranjivosti u Mail aplikaciji ne predstavljaju 'neposredni rizik' za korisnike


Apple je odlučio da minimizuje nedavni izveštaj o opasnosti Mail malware-a, koji je nedavno objavila sigurnosna kompanija ZecOps, navodi se u tvitu analitičara Renea Ritchija.

Prema navodima kompanije ZecOps, aplikacija ima zero-day malware što napadačima omogućava da zaraze iOS uređaj čak ukoliko ne kliknete na linkove ili preduzmete druge radnje. ZecOps je istakao i da ima dokaze da su napadači pokušavali da iskoriste propust tokom najmanje dve godine, a pomenuto je i šest ili više potencijalnih meta širom sveta.


Pogledajte još: Apple Mail za iPhone i iPad je mogao biti podložan malware napadima


Međutim, Apple je istakao da su problemi koje je otkrio ZecOps "nedovoljni sami po sebi da bi zaobišli bezbednost i zaštitu iPhone i iPad uređaja, i da nisu pronađeni dolazi da su upotrebljavani protiv korisnika". Apple je dodao da "ovi problemi ne predstavljaju neposredan rizik za korisnike, te da će potencijalni problemi biće razrešeni uskoro preko ažuriranja softvera".

ZecOps je prvobitno istakao da je svoje dokaze pronašao preko digitalnih tragova koji su zaostali u iOS-u, dodajući da ne može dobiti dokaza u obliku poruka jer su one izbrisane sa mobilnih telefona. U odgovoru na Appleovu izjavu, kompanija je ponovila svoj stav da je uočila "dokaze u realnom radu" za ranjivost i da će, kada ažuriranje bude isporučeno korisnicima, objaviti više informacija i POC (dokaz koncepta) kako bi razjasnila svoje prvobitne nalaze.

S druge strane, iako Apple sada ističe da uočene ranjivosti nisu bile iskorišćavane u realnom svetu, one su očigledno bile dovoljno ozbiljne da kompanija mora da objavi zakrpu za njih.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme X3 SuperZoom sertifikat za Bluetooth SIG sugeriše period objave telefona

WiFi 6E je ozvaničen i omogućava nelicencirano korišćenje 6GHz opsega

10504
10505
10506
10507
10508
10509