Greška

Došlo je do greške.

Apple softver ekosistem zarađuje više od većine kompanijinih proizvoda

26.10.2018 20:24 | 0 Biznis IT
Apple softver ekosistem zarađuje više od većine kompanijinih proizvoda


Apple nije samo najprofitabilnija tehnološka kompanija, već je takođe na vrhu liste koja uključuje sve kompanije širom sveta. Sa širokim spektrom proizvoda koje nudi Apple - od pametnih satova do desktop računara, pretpostavka bi bila da su ti proizvodi izvor Apple-ovog rekordnog profita. Ovo je uglavnom tačno, ali postoji i caka.

Naravno, Apple-ovi iPhone-i donose najviše novca, kompanija je ipak treći najveći proizvođač pametnih telefona na svetu. Međutim, ono što sledi nakon telefona nije iPad ili MacBook laptop, već je to kombinovani prihod ostvaren od Apple usluga. Ovo uključuju iTunes, Apple Music, App Store i još mnogo toga.

Prema procenama koje je prikupio Philip Elmer-DeWitt, analitičar koji blisko prati Apple, predviđa se da će prihodi koji dolaze od usluga kompanije Apple dostići 10,3 milijardi dolara u poslednjem tromesečju fiskalne 2018. godine. Ovo je rast od 21% u odnosu na prethodnu godinu.


Pogledajte još: Italija novčano kaznila Samsung i Apple zbog usporavanja telefona


Sve veći značaj usluga kao dela prihoda nije ništa iznenađujuće. Kako se Apple-ovo tržište zasićuje uređajima koji pružaju adekvatne performanse duže vreme, očekivano je da trošenje više na softver preuzima primat. Apple je dobro upoznat sa ovim trendom i fokusira se na poboljšanje svojih usluga. Kompanijin ekosistem već predstavlja jedan od najvažnijih faktora koji sprečava korisnike Apple-a da se prebace na konkurentske proizvode i suluge.

Apple će za nekoliko dana objaviti zvanične prihode, tokom svog finansijskog izveštaja od 1. novembra, kada ćemo videti koliko tačno novca softver donosi kompaniji.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Biznis danom završena Sinergija 18

Samsung se još nije odlučio za konačni dizajn svog savitljivog telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609