Greška

Došlo je do greške.

Apple smanjuje iPhone proizvodnju za još 10 procenata

09.01.2019 19:30 | 0 Biznis IT
Apple smanjuje iPhone proizvodnju za još 10 procenata


Poslovna situacija kompanije Apple se prilično promenila tokom poslednjih nekoliko meseci. Nakon što je kompanija postala prva u SAD sa valuacijom od bilion dolara, Apple je pao na četvrto mesto i izgubio je skoro 400 miliona dolara od svoje tržišne kapitalizacije za samo tri meseca.

Problemi kompanije uglavnom su povezani sa padom potražnje za iPhone uređajima. Pad prodaje telefona sada je doveo do toga da kompanija takođe smanjuje i svoje proizvodne ciljeve za čak 10% za tekuće tromesečje, koje se završava u martu 2019. godine.

Izveštaj kompanije Nikkei sugeriše da je Apple, čak i pre nego što je priznao da je prodao manje iPhone-a nego što se očekivalo u poslednjem tromesečju, već obavestio svoje dobavljače o promeni u proizvodnji. Apple je zatražio smanjenje proizvodnje iPhone Xs, Xs Max i Xr delova za oko 10 procenata.


Pogledajte još: Apple konačno potvrdio iPhone prodaju koja je slabija od očekivane


Prvobitni planovi kompanije navodno su uključivali proizvodnju od 47 do 48 miliona iPhone modela u ovom tromesečju. Revidirani brojevi iznose oko 40 do 43 miliona modela, prema Nikkei-jevim izvorima.

Predviđanje ovog pada prodaje iPhone-a je možda razlog zašto je kompanija krajem prošle godine objavila da će prestati da objavljuje konkretne prodajne rezultate za iPhone, iPad i Mac uređaje.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Alienware prikazao 55-inčni 120Hz OLED gejming displej

Lenovo Yoga S940 ima AI senzore koji detektuju kad vam neko iza leđa gleda u ekran laptopa

10604
10605
10606
10607
10608
10609