Apple rekordno u poslednjem kvartalu

Apple je upravo objavio svoje poslovne rezultate u kojima se može videti da je kompanija nadmašila i ona najpozitivnija očekivanja.

Apple je upravo objavio svoje poslovne rezultate u kojima se može videti da je kompanija nadmašila i ona najpozitivnija očekivanja. Apple je u poslednja tri meseca 2014. godine zabeležio prihod od 74,6 milijardi dolara, što je bilo dovoljno za 18 milijardi dolara profita. Poređenja radi, u istom periodu prošle godine Apple je imao 57,6 milijardi dolara prihoda i 13,1 milijardi dolara profita. Apple trenutno na raspolaganju ima 178 milijardi dolara keša i hartija od vrednosti. Apple je zabeležio nove rekorde i kada su u pitanju telefoni, obzirom da je prodato 74,5 miliona telefona, što je značajan rast u odnosu na 51 milion iz istog perioda prošle godine. Prodaja Mac računara je takođe bila dosta dobra, sa 5,5 miliona, što je povećanje u odnosu na 4,8 miliona prodatih računara za ista tri meseca 2013. godine. Sa druge strane prodaja tableta se umanjila sa 26 miliona na 21,4 miliona.
Izvor: Mac Rumors

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi