Greška

Došlo je do greške.

Apple razvija sopstveni modem za buduće iPhone modele

11.12.2020 10:10 | 0 Mobile
Apple razvija sopstveni modem za buduće iPhone modele


Apple je tokom ove godine počeo da razvija sopstveni celularni modem. Prema navodima Bloomberga, Apple-ov zvaničnik je tokom sastanka sa zaposlenima istakao da je kompanija ove godine započela rad na svom prvom internom celularnom modemu, koji će omogućiti novu, ključnu stratešku tranziciju.

Kompanija iz Kupertina trenutno koristi Qualcommove celularne modeme u svojim uređajima, uključujući i iPhone 12. Apple i Qualcomm su prošle godine potpisali šestogodišnji sporazum o čipovima, što sugeriše da bi naredni iPhone i dalje mogao koristiti Qualcommove čipove.

 

Pogledajte još: Evo koliko koštaju novi iPhone 12 telefoni u proizvodnji i iz kojih sve zemalja dolaze delovi


Ne predstavlja iznenađenje to što Apple razvija sopstvene modeme. Kompanija je prošle godine kupila najveći deo Intelovog poslovanja sa modemima za telefone. Pored toga, Apple već neko vreme angažuje inženjere iz Qualcomma, a ima timove u San Dijegu, Kupertinu i Evropi koji su fokusirani na razvoj modema.

Pored navedenog, Apple već neko vreme pokušava da smanji zavisnost od eksternih dobavljača. Kompanija je pre više od decenije počela da proizvodi iPhone sa sopstvenim procesorima. Kompanijini prvi ARM-zasnovani Mac procesori su objavljeni u novembru ive godine, a Apple će dodatno želeti da se osamostali i koristi sopstveni hardver u narednom periodu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme nagoveštava stilizovani Watch S Pro

Huawei Nova 8, 8 Pro i Enjoy 20 SE navodno stižu 23. decembra

10104
10105
10106
10107
10108
10109