Greška

Došlo je do greške.

Apple radi na novom MacBook Air laptopu

25.03.2022 09:50 | 0 Mobile
Apple radi na novom MacBook Air laptopu

 

Čini se da kompanija Apple ne staje, pa stižu informacije da se trenutno radi na razvijanju novog Apple MacBook Air prenosivog računara. Dakle, tu je novi Apple Mac Studio, očekuje se najnoviji Mac Pro do kraja godine, a sada je tu još novih računara.

Kako navodi 9to5Mac, ova kompanija radi na MacBook Air prenosivom računaru sa dijagonalom od 15 inča. Prema informacijama koje su trenutno dostupne, ovaj laptop trebalo bi da se pojavi u toku sledeće godine, a uz još jedan veoma popularan prenosivi uređaj – osnovni Apple iPad.

Display Supply Chain Consultants je u svoj kvartalni izveštaj uključio i neke od informacija koje navode na zaključivanje onoga što možemo očekivati od kompanije Apple u predstojećem periodu. Iako ovi dokumenti nisu za javnost, analitičar Ros Jang, koji se bavi aktivnostima kompanije DSCC, izneo je neke sopstvene zaključke.

Prema njegovim navodima, sprema se prenosivi računar sa dijagonalom ekrana od 15 inča, što bi trebalo da predstavlja novi Apple MacBook Air. Takođe, prema informacijama koje je analizirao kompanija Apple planira i da poveća dijagonalu ekrana manjeg predstavnika serije MacBook Air sa trenutnih 13 inča na 14 inča. Na kraju, čini se i da će ekran na predstojećem osnovnom iPad uređaju biti veći od sadašnjih 10.2 inča.

 

Ako ste prpustili: Apple sprema pretplate na hardver za iPhone i druge proizvode, naplaćivaće mesečnu naknadu za vlasništvoDo sada, Apple MacBook Air bio je manji predstavnik game prenosivih računara ove kompanije sa svojom dijagonalom ekrana od 13.3 inča. Glavni aduti, pored kvalitetnog M1 procesorskog rešenja, jesu mala težina, tanak profil, i moderan industrijski dizajn.

Sada, povećavanje ekrana na, kako se trenutno navodi, 15 inča, predstavlja znatnu promenu. Veći ekran donosi veći i pregledniji prostor za rad, dok sa druge strane to može uticati na težinu i profil ovog uređaja.

Na kraju, postavlja se pitanje kakav će biti hardver ovog uređaja i kako će ga kompanija Apple diferencirati od svoje MacBook Pro serije računara. Do sada, ova kompanija izbegavala je da ponudi više za isti novac, ali možemo da se nadamo da će novi uređaji, pogotovo iPad i MacBook Air možda to promeniti. Ali, ovo je i dalje jedno veliko možda.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

TSMC povećava proizvodnju čipova

Oppo predstavio masku koja hladi

10104
10105
10106
10107
10108
10109