Greška

Došlo je do greške.

Apple proizvodi će dominirati mini LED segmentom u narednim godinama

24.04.2022 11:24 | 0 Multimedija
Apple proizvodi će dominirati mini LED segmentom u narednim godinama

 

Apple je naporno radio u poslednjih nekoliko godina na primeni mini LED tehnologije na svojim proizvodima. Nakon dugog iščekivanja, kompanija je konačno predstavila novu tehnologiju ekrana sa iPad Pro. Novi ekran nudi veću efikasnost i svetlije boje od uobičajenih LCD-a. Prema navodima Display Supply Chain Consultants (DSCC), Apple bi mogao postati dominantna kompanija kada je u pitanju mini LED tehnologija u narednim godinama. Po svemu sudeći, isporuka displeja koji koriste Mini LED tehnologiju će premašiti 40 miliona jedinica do 2026. godine.

Očigledno, zahvaljujući Apple-ovom iPad Pro-u koji koristi mini LED tehnologiju, prosečna tromesečna isporuka mini LED displeja će dostići 1 milion jedinica u 2021. Prema izveštaju, količina bi takođe mogla dostići znatne količine kasnije ove godine. Najnovije istraživanje industrije pokazuje da će Apple Mini LED proizvodi, u stvari, dominirati tržištem u narednih nekoliko godina. Štaviše, istraživači očekuju da će se cena Mini LED pozadinskog osvetljenja znatno smanjiti u narednih nekoliko godina. Očekuje se da će Apple dovesti kineske dobavljače u ovom kvartalu, tako da bi tehnologija mogla postati znatno jeftinija sa više ponuda.

 

Pogledajte još: Apple će nadoknaditi jednom korisniku preko 1000 dolara jer nisu prodavali i punjač u kutiji za iPhoneDSSC dalje navodi da sa nižim troškovima proizvodnje i daljom vertikalnom integracijom, cena mini LED-a više neće biti „van domašaja“. Stoga, Apple može da poveća ovu tehnologiju na više proizvoda umesto da je čuva za premium uređaje. Sada je veliko pitanje da li će se i druge kompanije pridružiti ovom trendu ili ne, piše Gizchina.

Vredi napomenuti da su mini-LED ekrani početni korak ka mikro-LED displejima. Apple radi na mikro-LED tehnologiji, ali mini LED je za sada na prvom mestu. Mikro-LED tehnologija je slična OLED-u sa samoemitujućim pikselima od kojih svaki može biti nezavisno osvetljen. To je tehnologija koja ima potencijal da zameni OLED u budućnosti. Nažalost, još uvek nema naznaka uređaja sa ovom tehnologijom ali pričekaćemo, nije problem.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

G.SKILL najavio novi DDR5-6600 CL34 memorijski komplet ultra niske latencije

Otkriven je kapacitet baterije Galaxy Z Fold 4

10304
10305
10306
10307
10308
10309