Greška

Došlo je do greške.

Apple privremeno blokirao Google interne aplikacije u iOS-u

01.02.2019 15:00 | 0 Software/Web
Apple privremeno blokirao Google interne aplikacije u iOS-u


Apple je tokom jučerašnjeg dana blokirao mogućnost Google-a da distribuira svoje intrerne iOS aplikacije. Osoba, upoznata sa situacijom, je za The Verge istakla da su rane verzije Google Maps, Hangouts, Gmail i drugih pre-loadovanih beta apliakcija prestale da rade, poput još nekih Google aplikacija koje su dostupne samo zaposlenima.

Blokada je usledila nakon što je otkriveno da je Google prekršio Apple-ovu politiku distribuiranja aplikacija, a blokiranje Google-a prati sličnu akciju koju je Apple ranije tokom nedelje sproveo i protiv Facebooka.

TechCrunch i Bloomberg su kasnije tokom jučerašnjeg dana izvestili da je funkcionalnost aplikacija vraćena, a Apple je izgleda blisko sarađivao sa Google-om na tome da se situacija ispravi.

 

Pogledajte još: Google+ nalozi će biti ugašeni 2. aprila


U ranijoj izjavi, koja je pratila blokadu Facebookovog sertifikata, Apple je istakao da "će svaki developer koji koristi svoje enterprise sertifikate za distribuciju aplikacija doživeti da njihov sertifikat bude opozvan". U međuvremenu je i Facebook objavio da je Apple vratio funkcionalnost internih iOS aplikacija u ovom servisu.

Apple se bez sumnje drži svojih pravila i jednako ih primenjuje i na Facebook i na Google, a verovatno i na mnoge druge kompanije koje prektrše Apple pravila. Postoje brojni dokazi da brojne kompanije koriste Apple-ov enterprise program za distribuiranje apliakcija potrošačima, a među njima su i Amazon, DoorDash, Sonos i drugi.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

LG prijavio rekordan profit za 2018. godinu, ali mobilno odeljenje i dalje na gubitku

Motorola RAZR 2019 će biti sjajan spoj budućnosti i nostalgije

10504
10505
10506
10507
10508
10509