Greška

Došlo je do greške.

Apple prijavio rekordan prihod od prodaje iPhone uređaja tokom praznika

29.01.2020 11:13 | 0 Biznis IT
Apple prijavio rekordan prihod od prodaje iPhone uređaja tokom praznika


Apple je objavio svoj finansijski izveštaj u okviru kojeg je kompanija istakla da je ostvarila povećanje prihoda od 9% u odnosu na isto tromesečje prošle godine (91,8 milijardi dolara), što predstavlja značajno više od onoga što su prognozirali analitičari (88,5 milijardi dolara). Apple je takođe zabeležio veće prihode u sektoru hardvera, koji je stagnirao godinu dana ranije.

Prodaja u sektoru iPhone linije je Apple-u obezbedila više od polovine prihoda tokom prvog fiskalnog tromesečja. Kompanija je samo od prodaje iPhone-a zaradila 55,96 milijardi dolara. S druge strane, Apple Watch, Home Pod i AirPods uređaji su doprineli sa 10 milijardi dolara, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 7,3 milijardi.

 

Pogledajte još: iPhone 9 će zadržati home taster


Apple CEO Tim Cook je istakao da su iPhone 11 i 11 Pro omogućili ogroman rast i nazvao ih je "najjačom iPhone linijom koju je kompanija ikada imala".

Kompanija očekuje da će tokom narednog tromesečja ostvariti prihode između 63 i 67 milijardi dolara. Ali, na ovo će značajno uticati situacija u regionu Kine i epidemija korona virusa, koja bi mogla oštetiti proizvodnju i prodaju Apple proizvoda.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Moto G8 ima sistem sa tri kamere, uključujući i makro senzor

Google bi mogao dodati snimanje poziva u svoju Android Phone aplikaciju

10604
10605
10606
10607
10608
10609