Greška

Došlo je do greške.

Apple prestaje da prodaje iMac Pro

07.03.2021 12:41 | 0 Hardver
Apple prestaje da prodaje iMac Pro


Korisnici Apple sistema, koji su planirali da kupe iMac Pro za ozbiljniji rad, moraće da se na taj potez odluče što pre. Prema navodima sajta 9to5Mac (a što je Apple potvrdio za Engadget), kompanija planira da prestane sa prodajom iMac Pro uređaja. Trenutno je moguće kupiti samo 10-jezgarne Xeon konfiguracije, a i one će biti dostupne samo dok traju zalihe.

Apple je istakao da je većina korisnika uglavnom zadovoljna 2020 iMac modelom iz gornjeg segmenta, koji implementira SSD kao standard, ima novije grafičke karte, do 128GB RAM-a i opciju displeja sa nano teksturom koja smanjuje odsjaj. Kompanija dodaje da, oni kojima je potrebno više, uvek mogu da kupe Mac Pro.

 

Pogledajte još: Apple za narednu godinu sprema 10.9-inčni OLED iPad Pro i OLED Macbook Pro?


Nije poznato da li Apple planira da ponudi zamenu za iMac Pro i kada bi se to moglo desiti. Apple iMac Pro je objavljen krajem 2017. godine, kao sistem koji će korisnicima služiti dok čekaju na redizajnirani Mac Pro. Međutim, iako je kompanija nadogradila prvobitni osmojezgarni CPU na model sa 10 jezgara, hardver nije ažuriran nakon toga.

Apple je odlučio da više pažnje posveti Mac Pro modelu i iMac Pro je ostao koristan uglavnom korisnicima kojima je bio potreban relativno lako prenosiv profesionalni računar, za obradu fotrografija i videa.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Prikazan je gejmplej za Aliens: Fireteam (video)

LG ovog leta predstavlja četiri UHD OLED UltraFine monitora

10203
10205
10206
10207
10208
10209