Apple predstavio novi MacBook Pro

Nakon softvera namenjenog televizorima, Apple je odlučio da je odmah vreme za najznačajniji hardver koji će biti prikazan na večerašnjem Hello Again događaju a to je MacBook Pro laptop.

Nakon softvera namenjenog televizorima, Apple je odlučio da je odmah vreme za najznačajniji hardver koji će biti prikazan na večerašnjem Hello Again događaju a to je MacBook Pro laptop. Apple je 25. oktobra 1991. godine predstavio prvi PowerBook čiju fotografiju možete videti, a može se reći da je definisao moderne laptopove svog vremena. Ono što smo mogli odmah da vidimo je da će novi MacBook pro laptop doći sa OLED trakom osetljivom na dodir na tastaturi, a to je nešto na čega su sve glasine ukazivale. Apple je naziva Touchbar i na njoj se nalazi Esc taster, jer se ovde pre svega radi o softveru a ne namenskom tasteru. desno od Touch Bara se nalazi Touch ID modul skeniranja otiska prstiju. Radi se o drugoj generaciji Touch ID-a i prekriven je kristalima safira. Sada možete da otključate vaš laptop sa skenerom otiska prstiju, u kome se nalazi komad hardvera nazvan T1 čip. Takođe, novi dizajn nam ukazuje da se sa svih strana novog laptopa nalazi metal, kao i da je ovo najlakši i najtanji Apple MacBook Pro laptop do sada, a dolaziće u srebrnoj i svemirsko sivoj boji. 13-inčni model je 1,3 kg mase a debljina mu je 14,9 mm. Odmah možemo da primetimo da je Force Touch mnogo veći, odnosno barem dva puta, kao i drugu generaciju butterfly mehanizma na tastaturi. Novi MacBook Pro laptop će biti dostupan u modelima od 13 i 15 inča. Novi displej je 67 posto svetliji i ima 67 posto veći kontrast. Što se tiče specifikacija, treba reći da se ispod haube nalazi quad-core Intel i7 procesor, “najbrža” AMD Radeon Pro grafika Polaris arhitekture sa 4 GB video memorije, SSD do 2 TB. Što se tiče 13-inčnog modela, postojaće izbor između core i5 i core i7 procesora, ali će tu biti isti SSD-ovi. Apple je kod novih laptopova stavio četiri Thunderbolt 3 USB-C porta zajedno sa priključkom za slušalice.
Počeo veliki Apple događaj: bez podataka o prodaji iPhone telefona
mabook3.jpg
mabook2.jpg
Izvor: LiveBlog
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi