Greška

Došlo je do greške.

Apple predstavio macOS Catalina

04.06.2019 12:38 | 0 Software/Web
Apple predstavio macOS Catalina


Najnovija verzija Apple macOS (10.15) platforme nosi naziv Catalina. Glavna karakteristika operativnog sistema je to što će penzionisati iTunes, a umesto toga korisnikova zabava će biti podeljena u tri aplikacije: Music, TV i Podcasts. Music će raditi sa korisnikovom lokalnom media bibliotekom kao i uz Apple Music.

Sidecar će omogućiti korišćenje korišćenje iPad-a kao drugog displeja za korisnikov Mac. Takođe je moguće koristiti i iPad i Apple Pencil za površinu za crtanje za Mac aplikacije. TV aplikacija uključuje podršku za 4K video.

Pronalaženje izgubljenih Apple uređaja je sada olakšano. Nova "Find My" aplikacija će pomoći pri lociranju bilo kog Apple uređaja uz pomoć osiguranog Bluetooth signala. Nova aktivaciona brava, sa T2 sigurnosnim čipom, će zahtevati korisničke parametre i kako bi se instalirali novi programi.

Project Catalyst, u okviru macOS Catalina, će omogućiti developerima da lako kreiraju aplikacije koje rade na Mac, iPad i iPhone uređajima. Preko ove inicijative, Twitter objavljuje svoju novu desktop aplikaciju za Apple uređaje.

 

Pogledajte još: Apple predstavio iOS 13 uz Dark Mode, svajp tastaturu


Operativni sistem dobija značajno proširenu Voice Control funkciju, koja je dizajnirana da korisnicima omogući navigaciju kroz Mac računare isključivo uz pomoć glasa.

Apple macOS Catalina se očekuje na jesen, besplatno za sve kompatibilne Mac računare. Prva beta je već dostupna developerima i korisnicima.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Canalys: Globalna isporuka telefona će zabeležiti pad od 3,1% tokom godine

Xiaomi Mi 9T će biti ozvaničen 12. juna

10504
10505
10506
10507
10508
10509