Greška

Došlo je do greške.

Apple potvrdio da za potrebe Apple mapa prikupljaju podatke i pešice

20.11.2018 12:40 | 0 Software/Web
Apple potvrdio da za potrebe Apple mapa prikupljaju podatke i pešice

 

Apple Maps je bio na granici zatvaranja nakon katastrofalnog lansiranja u 2012, kada očigledno nije bio spreman za veliku scenu, već je na prečac objavljen.

Poboljšanja u celom širem dijapazonu funkcija znače da aplikacija sada funkcioniše kako bismo i očekivali, mada nema pouzdanih podataka koji pokazuju koliko se korisnika iPhone-a vratilo sa Google Maps nazad na Apple mape.


Pogledajte još: Apple usporava proizvodnju iPhone-a zbog slabih prognoza prodaje tokom predstojećih praznika


Ovaj tehnološki gigant sakuplja svoje podatke mapiranjem direktno sa ulice od 2015. godine, ali su u oktobru 2018. godine, zaposleni u Apple-a koji su nosili rance na leđima (na slici iznad) prvi put prikupljali podatke trotoarom i pešačkim stazama. Kompanija tada nije spominjala ovaj vid snimanja, ali ove nedelje, međutim, kompanija potvrđuje njihovu upotrebu po prvi put.

Kompanija je na svom sajtu otkrila da će u narednih nekoliko sedmica poslati svoj pešački tim sa rancima na leđima na različite lokacije širom Kalifornije, uključujući Los Angeles, San Francisco i Santa Clara-u, dom Appleovog sedišta u gradu Cupertino. Ovaj deo snimanja će se završiti 23. decembra, saopštila je kompanija.

Internet stranica kompanije Apple takođe sadrži nekoliko stotina mesta širom SAD-a i Velike Britanije, gde će u narednih nekoliko meseci koristiti svoje kartografske automobile jer nastavljaju napore da prikupe sve podatke kako bi dodali više detalja na svoje karte, tako da više neće morati da se oslanja na izvore trećih strana.

U intervjuu TechCrunchu tokom leta, Appleov menadžer Eddi Cue, koji je zadužen za Apple Mape, rekao je da kompanija želi da podigne aplikaciju "na sledeći nivo", dodajući: "Radili smo na pokušaju da kreiramo ono za šta se nadamo biti najbolja aplikacija za mape na svetu, tako što ćemo sve naše mape napraviti od početka. "

Nedavni napori za poboljšanje Apple mapa uključuju osiguranje da aplikacija dobija ažuriranja na redovnoj osnovi tako da se podaci o novim funkcijama, poput puteva i zgrada, dodaju ubrzo nakon njihovog otvaranja.

Pored timova za automobile i pešake, Apple takođe povlači podatke sa satelita pa čak i iPhone uređaja, mada kompanija obećava da privatnost nije na bilo koji način kompromitovana, a podaci nisu povezani sa pojedinačnim korisnikom.

Izvor: digitaltrends 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola Odin sa Snapdragon 8150 i 5G modom u fazi testiranja

Razvoj igre The Walking Dead: The Final Season, ponovo je pokrenut

10504
10505
10506
10507
10508
10509