Greška

Došlo je do greške.

Apple potvrdio curenje izvornog koda za iBoot, ali i da nema zabrinutosti za sigurnost

09.02.2018 14:32 | 0 Software/Web
Apple potvrdio curenje izvornog koda za iBoot, ali i da nema zabrinutosti za sigurnost


Izvorni kod za iBoot, ključnu komponentu za iPhone operativni sistem, procureo je nadavno na GitHubu. Ovo je pojačalo zabrinutost da bi hakeri i sigurnosni istraživači mogli da iskoriste kod kako bi pronašli iOS ranjivosti.

U izjavi, Apple je potvrdio autentičnost procurelog koda, ali je istakao da je u pitanju kod za iOS 9 - sistem koji je star tri godine i koji je zamenjen iOS 11 verzijom. Apple sugeriše da iOS 9 koristi mali broj uređaja.

"Stari izvorni kod, od pre tri godine, je izgleda procureo, ali po dizajnu sigurnost naših proizvoda ne zavisi od tajnovitosti naših izvornih kodova. Postoje mnogi slojevi hardverske i softverske zaštite, koji su ugrađeni u naše proizvode i uvek ohrabrujemo korisnike da izvrše nadogradnju na najnoviji softver kako bi imali najbolju zaštitu", istakao je Apple u saopštenju.

Bazirano na podacima iz Apple App Store stranice za developere, iOS 11 je instaliran na 65% uređaja, dok iOS 10 koristi 28% uređaja. Ranije verzije softvera, uključujući i iOS 9 se nalaze na  samo 7% Apple uređaja.

Pored potvrde postojanja procurelog izvornog koda, Apple je GitHubu poslao DMCA o uklanjanju koda sa sajta. Sugeriše da prosečni korisnici ne bi trebalo da budu zabrinuti, jer Apple koristi veliki broj zaštita, poput Secure Enclave i ne oslanja se samo na tajnovitost izvornog koda kako bi korisnike zaštitio.

Izvor: MacRumors

Komentari

0 Dodaj komentar

Ovako izgleda Samsungov novi DeX Pad

Asus ažurirao svoju AM4 liniju ploča sa podrškom za Ryzen 2000 seriju

10504
10505
10506
10507
10508
10509