Apple: pola miliona novih iTunes naloga svakog dana

Apple je ranije ove nedelje objavio da iTunes prodavnica sada ima 575 miliona korisnika. Horas Dediju sa sajta Asymco zaključio je da kompanija ima oko pola miliona novih korisnika svakog dana, što znači da će ovim tempom Apple dobiti još 100 miliona novih korisnika do kraja godine. Analiza pokazuje da, iako vi&scaron

Apple je ranije ove nedelje objavio da iTunes prodavnica sada ima 575 miliona korisnika. Horas Dediju sa sajta Asymco zaključio je da kompanija ima oko pola miliona novih korisnika svakog dana, što znači da će ovim tempom Apple dobiti još 100 miliona novih korisnika do kraja godine. Analiza pokazuje da, iako više korisnika koristi iTunes, prihod po nalogu je manji nego pre nekoliko godina. 575 miliona iTunes korisnika danas generiše 3,2 dolara mesečno, što je oko duplo manje prihoda po nalogu nego što je 100 miliona iTunes korisnika izdvajalo u 2009. godini. Dediju ne smatra da je Apple u problemima, obzirom da je zadovoljstvo korisnika i dalje na visokom nivou, kao i to da se broj korisnika povećava brže nego što opada prosečna potrošnja po nalogu. Razlog za manju količinu prihoda po iTunes nalogu mogao bi da ima veze i većim brojem Apple korisnika u manje razvijenim delovima sveta, u poređenju sa situacijom od pre nekoliko godina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi