Greška

Došlo je do greške.

Apple počinje sa proizvodnjom iPhone 11 modela u Indiji

24.07.2020 19:27 | 0 Mobile
Apple počinje sa proizvodnjom iPhone 11 modela u Indiji


Foxconn je za Apple počeo da proizvodi, odnosno sastavlja iPhone 11 modele u Indiji, u svom postrojenju u Čenaju. Ovo je potvrđeno od strane nekoliko medija u Indiji.

Pomenuti potez označava dodatno proširenje kapaciteta proizvodnje kompanije Apple u Indiji, nakon što je tu prošle godine počela da se proizvodi iPhone XR linija. Prvi kontingent iPhone 11 uređaja sklopljenih u Indiji je već dostupan za kupovinu u maloprodaji.

U prošlosti, kompanija iz Kupertina je proizvodila svoju prvu generaciju iPhone SE modela, kao i  iPhone 6s i 7 serije u Indiji u postrojenjima kompanije Wistron. Ovaj potez će omogućiti da Apple bu de oslobođen plaćanja takse na uvoz od 20%, za telefone koji su kreirani van Indije, što će na kraju dovesti i do konkurentnije cene ovih modela.

 

Pogledajte još: iPhone 12 će navodno imati bolji autofokus, modeli za 2022. godinu stižu sa periskop kamerom


Pored toga, potez će Apple-u omogućiti da poveća vođstvo u premijum segmentu tržišta, gde je iPhone 11 linija bila odlično prihvaćena od strane lokalnih potrošača.

Prema najnovijim izveštajima, Foxconn planira da investira do milijardu dolara u svoja proizvodna postrojenja u Indiji, kako bi dodatno decetralizovao svoje fabrike za proizvodnju iPhone-a van Kine.

Izvor: TechCrunch

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G će stići sa 25W punjačem u pakovanju

Huawei obezbedio 1,6 miliona developera i 700 miliona korisnika za svoj HMS ekosistem

10104
10105
10106
10107
10108
10109