Greška

Došlo je do greške.

Apple po drugi put u toku meseca smanjuje porudžbine delova za iPhone XS i XR

28.11.2018 16:11 | 4 Mobile
Apple po drugi put u toku meseca smanjuje porudžbine delova za iPhone XS i XR


Tokom novembra Apple je smanjio proizvodnju svoja tri najnovija iPhone modela, a glavni razlog je manja potražnja od onoga što se očekivalo. Prema navodima lanaca snabdevanja, koji su zaduženi za proizvodnju delova Apple telefona, kompanija je sada drugi put tokom ovog meseca smanjila porudžbine novih iPhone modela.

Prva runda smanjenja proizvodnje je bila početkom novembra, kada je Apple za 25% smanjio prooizvodnju još uvek neobjavljenog iPhone XR modela. Kasnije tokom meseca, pojavili su se izveštaji da će se iPhone XS i XS Max pridružiti jeftinijem telefonu.


Pogledajte još: Caviar iPhone X sa solarnim punjenjem za 4.400 dolara (video)


Apple je sada započeo drugi talas redukcije proizvodnje, koja je prouzrokovana neočekivano slabom prodajom a brojni kompanijini tajvanski partneri počinju da osećaju posledice ove odluke. Largan Precision, koji je zadužen za objektive kamera za iPhone, predviđa pad prihoda tokom novembra u poiređenju sa oktobrom. Career Technology, koji za Apple obezbeđuje fleksibilne PCB-ove, je nedavno otpustio određeni broj radnika kao rezultat smanjenja porudžbina delova od strane Apple-a. Slično je i sa drugim proizvođačima delova.

Apple je, u međuvremenu, najavio da će pojačati proizvodnu liniju za prethodnu generaciju iPhone X modela, a ostaje da se vidi da li će ovaj potez osvežiti prodaju.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Goran Neregistrovan korisnik
Ali ios12 nije udahnuo život starijim telefonima. Usporio ih je i unazadio.
kimi Član postova: 5242
Sa jedne strane cene porasle, a sa druge iOS 12 udahnuo zivot starijim telefonima i smanjili potrebu za kupovinom novog.
A ove izvestaje gledamo apsolutno svake godine a na kraju apple izadje sa izvestajima koji ne odstupaju previse od prognozirane (plus/minus par procenata). Evo juce neko iz apple-a izjavio da je XR od kad se pojavio, svaki dan imao bolju prodaju i od Xs i od Xs Max. To ne znaci da je dobra/ocekivana prodaja, ali nije fejl telefon kako su svi prognozirali.
Trebalo bi sve ove izvestaje uzimati sa rezervom, ali u danasnjem internet "novirastvu" bitni su samo clickbait-ovi
Greedy Apple Neregistrovan korisnik
Preterali su sa cenama što se odrazilo na manju potražnju...

Fortnite sada ima 200 miliona registrovanih igrača i 8,3 miliona u istom trenutku

Microsoft objavio nove funkcije za OneDrive

10104
10105
10106
10107
10108
10109