Greška

Došlo je do greške.

Apple po drugi put u toku meseca smanjuje porudžbine delova za iPhone XS i XR

28.11.2018 16:11 | 4 Mobile
Apple po drugi put u toku meseca smanjuje porudžbine delova za iPhone XS i XR


Tokom novembra Apple je smanjio proizvodnju svoja tri najnovija iPhone modela, a glavni razlog je manja potražnja od onoga što se očekivalo. Prema navodima lanaca snabdevanja, koji su zaduženi za proizvodnju delova Apple telefona, kompanija je sada drugi put tokom ovog meseca smanjila porudžbine novih iPhone modela.

Prva runda smanjenja proizvodnje je bila početkom novembra, kada je Apple za 25% smanjio prooizvodnju još uvek neobjavljenog iPhone XR modela. Kasnije tokom meseca, pojavili su se izveštaji da će se iPhone XS i XS Max pridružiti jeftinijem telefonu.


Pogledajte još: Caviar iPhone X sa solarnim punjenjem za 4.400 dolara (video)


Apple je sada započeo drugi talas redukcije proizvodnje, koja je prouzrokovana neočekivano slabom prodajom a brojni kompanijini tajvanski partneri počinju da osećaju posledice ove odluke. Largan Precision, koji je zadužen za objektive kamera za iPhone, predviđa pad prihoda tokom novembra u poiređenju sa oktobrom. Career Technology, koji za Apple obezbeđuje fleksibilne PCB-ove, je nedavno otpustio određeni broj radnika kao rezultat smanjenja porudžbina delova od strane Apple-a. Slično je i sa drugim proizvođačima delova.

Apple je, u međuvremenu, najavio da će pojačati proizvodnu liniju za prethodnu generaciju iPhone X modela, a ostaje da se vidi da li će ovaj potez osvežiti prodaju.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Fortnite sada ima 200 miliona registrovanih igrača i 8,3 miliona u istom trenutku

Microsoft objavio nove funkcije za OneDrive

10104
10105
10106
10107
10108
10109