Greška

Došlo je do greške.

Apple patentirao transfer podataka udaranjem iPhone-a o iPhone

29.06.2018 09:10 | 0 Mobile
Apple patentirao transfer podataka udaranjem iPhone-a o iPhone


Ukoliko želite da prebacujete fajlove sa jednog iPhone-a na drugi, postoje različiti načini da se to uradi. Na primer, moguće je koristiti iMessage, podeliti Dropbox link, poslati fajl preko WhatsAppa, iskoristiti Google Drive ili Apple-ov sopstveni servis za transfer podataka - AirDrop.

Međutim, Apple razmatra mogućnost kreiranja još jednog načina deljenja fajlova između dva iPhone-a, a ovoga puta udaranjem telefona jedan o drugi. Ovaj metod je opisan u nedavno otkrivenom patentu, koji sugeriše da bi ovo mogao biti način deljenja fajlova između iPhone modela, ili bi se čak moglo koristiti za Apple Pay P2P plaćanja.


Pogledajte još: Apple bi mogao implementirati jednu od najzanimljivijih funkcija sa Google Pixel 2 linije


Ukoliko nekome ovo deluje poznato, to je zato što je u ranim danima iPhone-a (i mnogo pre nego što je AirDrop predstavljen) postojala aplikacija pod nazivom Bump. Ideja ove apliakcije je bila da iPhone korisnici dele podatke jedni s drugima tako što će udariti telefon jedan o drugi.

Pomenuta aplikacija Bump je kasnije ugašena, nakon što je Google kupio. Za sada nije jasno zbog čega Apple ponovo razmišlja o ovom načinu deljenja podataka, ali kako se radi o patentu postoji mogućnost da on nikada ne bude ni realizovan.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Divna vest iz Engleske: BBC objavio svoju kompletnu arhivu istorije računara

Moto Z3 ili Motorola One Power? Saznaćemo već 2. avgusta

10104
10105
10106
10107
10108
10109