Apple patentira tastaturu sa senzorima za dodir u tasterima

Kompaniji Apple je odobren patent za hibridnu tastaturu, sa tasterima koji imaju senzore za dodir, što će tastaturi omogućiti da eliminiše potrebu za samostalnim touchpadom ili mišem.

Kompaniji Apple je odobren patent za hibridnu tastaturu, sa tasterima koji imaju senzore za dodir. Ovo inovativno rešenje će omogućiti korisnicima da primenjuju multitouch gestikulacije bez potrebe da pomeraju ruke sa tastature. Tasteri ove “Fusion tastature” sadrže kapacitivne senzore za dodir, mogu da detektuju pokrete na sličan način kao što to čini Apple Touchpad, a uključuju i skrolovanje, prevlačenje i zumiranje, između ostalih radnji. Ukratko, tastatura će praktično eliminisati potrebu za samostalnim touchpadom ili mišem.Pored navedenog, patent otkriva i da tastatura može da obrađuje unose rukom individualno, dok će njen “two-position switch setup” omogućavati različite nivoe pritisaka. Za sada nema informacija o tome kada bi Apple mogao da komercijalizuje ovu novu tastaturu.Ovi ljudi su sada zaduženi za dizajn svih Apple proizvodaApple-ovi korisnici treba da zahvale Microsoftu za multitasking podršku u iOS 9Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi