Greška

Došlo je do greške.

Apple patent za MacBook ukazuje na virtuelnu tastaturu i nevidljivi trackpad

06.08.2018 15:28 | 0 Mobile
Apple patent za MacBook ukazuje na virtuelnu tastaturu i nevidljivi trackpad


Najnovija generacija Apple MacBookova već ima pravu tastaturu, sa veoma kratkim odzivom, koja je dobro prihvaćena od strane korisnika. Ovo je kompaniji Apple dovoljno da razmišlja o laptopovima sa potpuno virtuelnim tastaturama.

Apple je podneo zahtev za patent za novu generaciju MacBookova, koji potpuno odbacuju fizičke tastere i umesto toga imaju dva ekrana na suprotnim polovinama tradicionalnog notebooka. Na gornjoj polovini je smešten glavni ekran visoke rezolucije, dok donja strana sadrži ekran nešto niže rezolucije, koji je dovoljno dobar za prikaz virtuelne tastature bilo kog oblika, seta slova i znakova i drugog sadržaja.


Pogledajte još: Apple patent otkriva MacBook sa dva ekrana


Ovaj ekran bi imao ojačano staklo i super-osetljivi kapacitivni 3D touch sloj, kao i Taptic module ispod. Trackpad je takođe virtuelni i može da bude lociran gde god korisnik to poželi.

Apple će u macOS doneti više kontrola baziranih na gestikulaciji. Patent pokazuje da je Apple uspeo u simuliranju taktilnog odziva tastature na Tapticu i samo je pitanje vremena pre nego što se laptopovi sa virtuelnim tastaturama  pojave na tržištu, ukoliko se Apple odluči za ovakav potez.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala: 

Komentari

0 Dodaj komentar

Razer Phone 2 se očekuje do kraja godine

Fotografija dolazećeg iPhone-a ukazuje na potpuno novu Apple kameru

10104
10105
10106
10107
10108
10109