Greška

Došlo je do greške.

Apple patent ukazuje na on-screen tastaturu za iPad

04.10.2019 19:22 | 0 Mobile
Apple patent ukazuje na on-screen tastaturu za iPad


Tastature na ekranu (on-screen) su postale uobičajena ponuda na uređajima, mada ih to ne čini udobnim za korišćenje. Ovo se posebno odnosi na tablete koji imaju veće ekrane i kod kojih bi udobnije bilo implementiranje većih tastera. S druge strane, nekima će uvek biti neobično i neprirodno kucanje po ekranu. Apple-ov novi patent bi mogao ponuditi rešenje ukoliko ikada bude implementiran.

Prijava za patent kompanije Apple, objavljena od strane USPTO, pominje korišćenje elektrostatičkog motora za odziv, koji će rešiti problem sa lokalizovanjem vibracije ispod prstiju kako bi se stvorio osećaj i utisak da se zaista pritiska fizički taster.

 

Pogledajte još: Apple prodaje više iPhone 11 modela nego što proizvodi


Umesto pokušavanja lokalizovanja vibracije, patent preporučuje korišćenje elektriciteta da se imitira otpor kakav nude mehaničke tastature. Apple je u prošlosti već eksperimentisao sa haptičkim odzivom i ima slmisla da se kompanija bavi ovim problemom, kada je u pitanju odziv na ekranima.

Naravno, još uvek je u pitanju patent i ne postoje garancije da će ova ideja biti implementirana. Posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Apple zainteresovan za iPad uređaje sa dodacima za tastaturu.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Adobe Photoshop, Premiere Elements 2020 stižu uz nove AI alatke

Huawei P30 Pro stiže u mistično plavoj boji

10104
10105
10106
10107
10108
10109