Greška

Došlo je do greške.

Apple patent pokazuje zanimljivo postolje za dva monitora

05.12.2020 19:19 | 0 Multimedija
Apple patent pokazuje zanimljivo postolje za dva monitora


Kada su u pitanju rešenja za montiranje postolja za monitore, svako ima neke drugačije prioritete. Postoje oni kojima savršeno odgovara postolje s kojim dolaze njihovi monitori, dok bi drugima možda bilo podobnije rešenje koje bi im ostavilo više prostora na radnom stolu. U zavisnosti od toga koliko monitora koristite, možda imate i više rešenja za montiranje.

Problem sa ovim, bar što se Apple-a tiče, je taj što ponekad ovi nosači monitora ne moraju nužno da pružaju najbolju simetriju i poravnanje. Zbog toga je kompanija Apple patentirala novi dizajn za postolje/nosač monitora, koji je sam po sebi veoma zanimljiv.

 

Pogledajte još: Mini LED MacBook Pro se očekuje tokom 2021. godine


Ovaj patent, kao što se može videti na dijagramu, prikazuje sistem za montiranje koji pokušava da održi monitore što je više moguće poravnatim. Ovo dolazi u obliku šine koja ide vodoravno, gde su monitori montirani. Međutim, šina je odvojena na dva dela, po jedan za svaki monitor, što bi korisnicima omogućilo da monitore pomeraju bočno u stranu ili da ih nagnu nagore ili nadole, pritom zadržavajući ih u istoj ravni.

S obzirom na to koliko Apple naplaćuje svoje Pro Display XDR postolje, možemo zamisliti koliko bi ovaj sistem iz patenta mogao koštati ukoliko bi ga Apple napravio, ali istovremeno moramo priznati da je u pitanju zanimljiva ideja.

Izvor: Patently Apple

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Halo Infinite navodno stiže na proleće 2021. godine

iPhone 11 kamera na ponovljenom DxOMark testu dobila mnogo veću ocenu

10304
10305
10306
10307
10308
10309