Greška

Došlo je do greške.

Apple patent opisuje savitljivi iPhone sa ekranom koji se sam popravlja

06.10.2020 13:14 | 0 Mobile
Apple patent opisuje savitljivi iPhone sa ekranom koji se sam popravlja


Tokom prethodnih 18 meseci, savitljivi telefoni su počeli da dobijaju na popularnosti, a nekoliko kompanija je predstavilo svoje fleksibilne modele. Izgleda da na fleksibilnom telefonu radi i Apple.

Patent kompanije Apple otkriven je ovih dana, a ukazuje na savitljivi uređaj sa ekranom koji se samostalno popravlja. Kako izveštava Patently Apple, opis patenta pominje da tokom rada elektronskog uređaja sloj koji prekriva displej može biti oštećen ili ogreban.

"Kako bi se poboljšala estetika elektronskog uređaja i kako bi se smanjilo prisustvo udubljenja, ogrebotina i drugih nepravilnosti displeja, ekran bi mogao imati sloj materijala koji se sam popravlja/oporavlja. Ovaj proces oporavka ekrana bi se mogao pojaviti u sloju materijala bez najave", stoji u opisu.

 

Pogledajte još: Apple bi mogao dodati 120Hz ProMotion displeje u iPhone 13 liniju


Ilustracija uređaja ukazuje na to da bi se moglo raditi o fleksibilnom iPhone-u ili narednoj generacijei iPad uređaja. Naravno, kako je u pitanju patent i eksperimentalna tehnologija, ne postoji garancija da će biti implementirana u konkretan potrošački proizvod.

Izvor: Patently Apple

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Qualcomm bi 1. decembra mogao predstaviti Snapdragon 875

SK Hynix objavljuje svoj DDR5 DRAM

10104
10105
10106
10107
10108
10109