Greška

Došlo je do greške.

Apple ostvario pet puta veći globalni prosečni profit od Samsunga po uređaju

28.12.2017 11:48 | 2 Biznis IT
Apple ostvario pet puta veći globalni prosečni profit od Samsunga po uređaju


Globalni prosečni profit po uređaju kompanije Apple je iznosio 151 dolar tokom trećeg tromesečja (jul-septembar), što je pet puta više od najbližeg rivala Samsunga, ističe istraživačka kompanija Counterpoint.

S druge strane Samsung, koji je među kompanijama sa najviše telefona u portfoliju, zabeležio je profit od 31 dolara po uređaju tokom istog perioda.

Izveštaj sugeriše da je ukupan profit mobilnih telefona porastao za 13 procenata na godišnjem nivou tokom trećeg tromesečja, a ovome su najviše doprinele snažne performanse Samsunga i kineskih brendova.

Profit kompanije Apple, po primerku mobilnog uređaja, je pet puta veći nego Samsungov i oko 14 puta veći od prosečnog profita po modelu kineskih brendova.

Huawei je ostvario najveći rast profita, koji je na godišnjem nivou iznosio 67 procenata, zahvaljujući širtenju portfolija kompanije na različite tržišne segmente.

Kada je u pitanju ukupan profit, generisan na tržištu mobilnih uređaja, dominira Apple sa 60 procenata, a prate ga Samsung sa 26 procenata i Huawei sa 4,9 procenta.

Profit kompanije Xiaomi u 2017. godini dostigao milijardu dolara

Izvor: Firstpost

Robert Neregistrovan korisnik
Jadan Apple, samo sto ne propadne. Ubiše ga ovi Android uredjaji. Slaba prodaja iPhone X, sada će sigurno da propadnu.

Patent sugeriše senzore koji bi mogli doneti brži autofokus i bolji video

Instagram ubacuje preporučene objave u glavni feed korisnika

10604
10605
10606
10607
10608
10609