Greška

Došlo je do greške.

Apple omogućava univerzalne kupovine macOS, iOS i tvOS aplikacija

06.02.2020 09:01 | 0 Software/Web
Apple omogućava univerzalne kupovine macOS, iOS i tvOS aplikacija


Prošle godine, u nastojanju da obezbedi veći broj aplikacija za macOS App Store, Apple je objavio Project Catalyst. Alatka developerima omogućava da kreiraju macOS aplikaciju zasnovano na postojećoj iPad aplikaciji bez ulaganja preteranog napora i dodatnog rada, čime se olakšava objava aplikacija za macOS. Veća mana ove strategije jeste da nije moguće kupiti iOS aplikaciju i automatski postati vlasnik i macOS verzije. Ovo će se, međutim, promeneiti od narednog meseca.

Na svom sajtu za developere, Apple je najavio ažuriranja koja će developerima omogućiti da svoje aplikacije načine dostupnim na više platformi, ali i da ih prodaju kao univerzalne pakete za različite Apple operativne sisteme, uključujući macOS i tvOS. Ovo će iskustvo načiniti još sličnijim Microsoftovom originalnom cilju sa Universal Windows Apps servisom.

 

Pogledajte još: Ovako bi mogli izgledati iPhone-i za 2020. godinu? (video)


Pored ažuriranja za nove univerzalne kupovine aplikacija, Apple objedinjuje i iOS i macOS App Store kategorije, koje će ići uz nove promene. Sve izmene će početi da se primenjuju od marta, tako da će developeri imati vremena da se pripreme.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sigurnosni istraživači imaju način da ukradu podatke praćenjem osvetljenja PC monitora

Sertifikovan i Realme 6 Pro

10504
10505
10506
10507
10508
10509