Greška

Došlo je do greške.

Apple odbacuje navode da je dobijao podatke od Facebooka

06.06.2018 16:28 | 0 Software/Web
Apple odbacuje navode da je dobijao podatke od Facebooka


Facebookova praksa sa upravljanjem privatnim podacima korisnika, još jednom se nedavno našla na udaru, kada se pojavio izveštaj da je kompanija obezbeđivala osetljive podatke korisnika za bar 60 proizvođača uređaja, uključujući i Apple i Samsung.

Sada se oglasio Tim Kuk, CEO kompanije Apple, koji tvrdi da Apple nikada nije dobijao nikakve podatke od Facebooka, niti je ikada zahtevao od društvene mreže takve podatke. On je istakao da je ideja da se ovako nešto čini kao praksa, prilično strana kompaniji Apple.

Kuk je u intervjuu istakao da je partnerstvo kompanije Apple sa Facebookom korisnicima samo omogućavalo da dele sadržaj na društvenoj mreži direktno iz operativnog sistema svojih uređaja. "Ono što smo uradili jeste da integrišemo mogućnost deljenja iz operativnog sistema, bilo da je u pitanju fotografija ili nešto drugo. Nismo u poslovanju sa trgovinom podacima i nikada nismo bili u ovom sektoru", istakao je Kuk.

Treba istaći da je i Facebook odbacio ove navode, koje je nedavno sugerisao The New York Times, ističući da su informacije prijatelja (poput fotografija) bile dostupne na uređajima samo kada su korisnici odlučivali da dele te informacije sa svojim prijateljima.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

LG predstavio unapređene monitore koji gejming iskustvo podižu na još viši nivo

Moto Z3 Play ozvaničen sa podrškom za sve Moto Modove

10504
10505
10506
10507
10508
10509