Greška

Došlo je do greške.

Apple odbacuje AMD Radeon i razvija svoju 'Metal' GPU familiju?

07.07.2020 16:01 | 5 Hardver
Apple odbacuje AMD Radeon i razvija svoju 'Metal' GPU familiju?


Kao naredni veliki korak, u procesu svog osamostaljivanja i smanjenja zavisnosti od drugih proizvođača, Apple planira da odbaci AMD kao svog dobavljača grafičkih karti u bližoj budućnosti. Kompanija je nedavno odbacila Intel i x86 arhitekturu u korist svojih procesora koji su zasnovani na ARM-u.

Kompanija, prema navodima, sada razvija i sopstvenu liniju grafičkih karti, u okviru "Metal GPU familije", a naziv je pozajmljen iz Apple-ovog Metal grafičkog API-ja.

Ove informacije stižu sa slajda za WWDC 2020 prezentaciju, koji je objavio Longhorn (@never_released) na Twitteru. Slajd sugeriše da će, zajedno sa procesorom, Apple kreirati i spostvenu grafičku kartu.

 

Pogledajte još: Apple i dalje radi na Touch ID funkciji za iPhone?


Čipsetovi, koji pokreću klijentske Mac i buduće iMacs ili MacBook računare, bi mogli imati iGPU zasnovan na Metal grafičkoj arhitekturi. S druge strane, veće platforme kao što su MacBook Pro, Mac Pro i iMac Pro bi mogli koristiti Apple-ove grafičke karte standardne veličine.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

googy Novi član postova: 21
душебрижници...
hurakura Novi član postova: 51
zidovi se dižu
Dexter013 Član postova: 236
Pa jabucare(velika vecina) kad ih pitas sta ti imas od hardvera unutra, i zasto je taj apple laptop 3x skuplji od identicnog laptopa sa istim hardverom, a da je bilo koji drugi brend,
oni vec misle da apple pravi ram gpu cpu hdd itd...
I da je zato skuplje, jer je kvalitetnije.
Samo napred
morbius Vip member postova: 4811
Au, al će da se usreće. Forsiranje Metal API-ja i zanemarivanje ostalih je već upropastilo Mac kao igračku platformu, sad još i sopstveni hardver da ga do kraja pokopaju. Možda bude dobro za neke druge primene kada softver stigne, videćemo.

Galaxy Note20+ na fotografijama uživo

Predstavljen Poco M2 Pro, sa Snapdragon 720G čipom i četiri kamere

10203
10205
10206
10207
10208
10209