Greška

Došlo je do greške.

Apple obećava podršku Xbox Series X kontrolera na iPhoneu u budućem ažuriranju, stiže i za Dual Sense

23.11.2020 10:14 | 0 Games
Apple obećava podršku Xbox Series X kontrolera na iPhoneu u budućem ažuriranju, stiže i za Dual Sense

 

Microsoftovi Xbox kontroleri su tokom godina uglavnom bili jednostavni za upotrebu na uređajima koji nisu Xbox, a Apple je potvrdio da će to isto važiti i za novi Xbox Series X gamepad u bliskoj budućnosti.

Ljudi iz 9to5mac-a primetili su novost na Apple-ovom sajtu za podršku, dobre vesti za iOS igrače: Kontroler uključen u Xbox Series X radiće sa iPhone-ima i iPad-ima nakon predstojećeg ažuriranja softvera. Nažalost, nema mnogo podataka mimo toga; Apple nije dao vremenski okvir kada treba očekivati ažuriranje, ali je rekao da direktno radi sa Microsoftom kako bi se to što pre desilo.

Pridružiće se podrazumevanom Xbox One kontroleru, Xbox Elite kontroleru i Xbox Adaptive Controller-u kao najnovijem Microsoftovom uređaju za igre koji će bežično raditi sa Appleovim telefonima i tabletima. Novi Xbox Series X/S kontroler se ne razlikuje značajno od Xbox One kontrolera. Nešto je manji i ima drugačiju teksturu na rukohvatima i okidačima kako bi kontroler bio lakši za držanje. Sada postoji i namensko dugme za deljenje za snimaka ekrana i drugih medija.

 

Pogledajte još: iPhone 12 linija pati od ozbiljnih problema sa ekranom, Apple planira ažuriranje softvera

Podržan je i Sonijev DualShock 4 kontroler, koji je sedam godina dobro služio na PlayStation 4 konzolama, mada Apple sajt ne pominje ništa o kompatibilnosti za novi DualSense. Novi PS5 kontroler je takođe značajan pomak, sa oblikom koji više liči na Xbox kontroler, kao i sa ugrađenim haptičnim karakteristikama koje nijedan drugi kontroler trenutno ne nudi.

Trenutno na PlayStation 5 ili na Steam-u morate da koristite DualSense, međutim, najnovija iOS beta verzija sugeriše da nećete morati dugo čekati da DualSense radi na iPhone uređajima.

Naravno, na pojedinačnim igrama je da bez problema podržavaju ove kontrolere tamo gde to ima smisla, ali lepo je znati da ne bismo trebali dugo čekati na iPhone kompatibilnost. S dolaskom hladnog vremena i pandemijom COVID-19 koja nas i dalje drži u kućama, svaka opcija za igranje više je - dobrodošla.

Izvor: Mashable

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Komentari

0 Dodaj komentar

TikTok ima prvog korisnika koji je stigao do 100 miliona pratilaca

Microsoft teams donose besplatan celodnevni video, za do čak 300 korisnika

10404
10405
10406
10407
10408
10409