Apple ne planira da spaja iOS i OS X

Apple nema planove da spoji iOS i OS X. Tim Kuk, CEO kompanije Apple, je u nedavnom intervjuu odbacio ovu ideju jer korisnici ne bi dobili najbolje iskustvo ovim spajanjem.

Videli smo kako je Microsoft spojio svetove Windows RT i Windows 8 operativnih sistema u jedan OS – Windows 10, ali prema svemu sudeći Apple nema planove da spoji iOS i OS X. Tim Kuk, CEO kompanije Apple, je u nedavnom intervjuu odbacio ovu ideju jer korisnici ne bi dobili najbolje iskustvo ovim spajanjem. Kuk je istakao da Apple ne oseća pritisak kako bi sustigao Microsoft na ovom polju. Istovremeno je pomenuo da Microsoft i Apple mogu da sarađuju na više projekata nego na onom broju gde su dve kompanije rivali.Dokaz ovoj tvrdnji su i iOS-usmerene verzije Office ažuriranja, koje su nedavno predstavljene, što pokazuje da su Microsoft i Apple prijateljski nastrojeni i spremni za saradnju. Enterprise sektor, s druge strane, takođe želi da vidi kako Microsoft i Apple sarađuju. S obzirom da je Apple obezbedio prihod od 25 milijardi dolara od enterprise sektora u poslednjih 12 meseci, nije iznenađenje što Apple želi da forsira ovaj sektor sa iPad pro tabletom i saradnjom sa Microsoftom na iOS – Office aplikacijama.Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi