Greška

Došlo je do greške.

Apple navodno radi na sopstvenom VR/AR headsetu

13.11.2019 11:30 | 0 Multimedija
Apple navodno radi na sopstvenom VR/AR headsetu

Apple planira da na tržište izbaci sopstveni samostalni VR / AR headset tokom 2021. ili 2022, a fokus uređaja bi trebao biti gejming, gledanje video sadržaja, kao i virtuelni razgovori i konferencije. Prema izveštaju, Apple takođe planira i izbacivanje AR naočara početkom 2023.

Na čemu bi ova tehnologija bila bazirana? 2020 iPad Pro bi trebao imati dodatnu kameru, plus nešto što Bloomberg opisuje kao "mala rupa" koja služi za 3D sistem. Apple takođe planira implementaciju 3D sistema na iPhone tokom 2020. na kome će biti uparen sa 5G mrežom. 3D sistem je opisan kao napredna verzija Apple Face ID senzora.

Apple takođe radi na tome da svoje aktuelne uređaje učini kompatibilnim sa novim hedsetom i naočarima, sa oko 1000 inženjera koji rade na raznim VR i AR projektima. Ove inženjere vodi potpredsednik Apple-a Mike Rockwell. Kompatibilnost sa prethodnim uređajima se navodno postiže putem novog operativnog sistema sa internim imenom "rOS".

BestVRHeadsetforiPhoneX.jpg


Tim se navodno sastoji od šefova koji su prethodno radili na Aple gaming softverskom sistemu, bivših game developera, kao i bivših NASA inženjera.

 

Pogledajte još: iPhone 12 - korenite promene

CEO Apple-a Tim Cook je tokom proteklih par godina vrlo glasno podržavao AR tehnologiju.

"AR je u mogućnosti da unapredi ljudske mogućnosti, umesto da izoluje ljude", rekao je Cook tokom izveštaja o profitu početkom 2018. "Ja čvrsto verujem u AR, u njega ulažemo puno energije i stvari se dešavaju veoma brzo".

Prethodno je IGN izveštavao o Apple koracima u razvoju VR i AR uređaja, kada je Apple kupio motion capture kompaniju Faceshift koja je radila na The Force Awakens i Emotient, na tehnologijama koje prepoznaju ljudske emocije i izraz lica.U domenu VR-a, Apple je angažovao Doug Bowena, koji je prethodno vodio centar za ljudsko-računarsku interakciju univerziteta Virginia Tech.


Izvor: IGN

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Stiže Redmi K30 5G telefon

Još 77 bezbednosnih propusta na Intel procesorima

10304
10305
10306
10307
10308
10309