Apple navodno kupuje Shazam i njegovu tehnologiju za prepoznavanje muzike

Kako izveštavaju brojni IT mediji, Apple planira da kupi Shazam - kompaniju koja stoji iza popularnog softvera i aplikacije za prepoznavanje muzike.

Kako izveštavaju brojni IT mediji, Apple planira da kupi Shazam – kompaniju koja stoji iza popularnog softvera i aplikacije za prepoznavanje muzike. Prema navodima, izvori bliski ovoj temi sugerišu da bi sporazum mogao biti postignut već u ponedeljak.Glasine koje se tiču sporazuma, kao i cene kupovine, još uvek nisu pouzdane. Akvizicija bi kompaniji Apple omogućila vlasništvo nad tehnologijama identifikacije muzike, TV sadržaja i filmova, kao i nad drugim funkcijama koje bi Apple lako mogao primeniti u svojim proizvodima.Naravno, Shazam već radi i na iOS i na OS X/macOS platformama. Aplikacija takođe ima i alatku za slušanje u pozadini, koja je uvek spremna da prepozna pesmu ili klip, što sugeriše implementaciju u pametne zvučnike koje bi Apple mogao objaviti u budućnosti.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi