Greška

Došlo je do greške.

Apple navodno kreira svoju alternativu za Google Search

28.10.2020 12:28 | 0 Software/Web
Apple navodno kreira svoju alternativu za Google Search


Izveštaj Financial Times-a sugeriše da Apple možda radi na sopstvenoj alternativi za Google Search. Kompanija je, prema navodima, počela da prikazuje sopstvene rezultate pretrage u iOS 14 softveru, što sugeriše da se sprema da zameni Google Search na svojim uređajima.

Dokazi ovih promena su se već pojavljivali. Promene u iOS 14 verziji su primećene u avgustu, kada je Apple angažovao eksperte za pretragu. Takođe, nedavna tužba protiv Google-a je otkrila da Google plaća kompaniji Apple između 8 i 12 milijardi dolara godišnje kako bi svoj petraživač imao ugrađen u Apple proizvode.

 

Pogledajte još: Apple će nastaviti da koristi Qualcommove 5G modeme do 2023. godine


Sada Financial Times tvrdi da antimonopolski zakoni primoravaju Apple da počne da radi na sopstvenom pretraživaču. Takođe, citira eksperte koji ističu da Applebot pokazuje pojačanu aktivnost poslednjih nedelja, što znači da krstari vebom u potrazi za velikim količinama podataka, što bi moglo biti od koristi u kreiranju pretraživača.

Apple nije komentarisao pomenute navode, dok neki stručnjaci ističu da kompanija neće moći da uhvati korak sa Google-om kada je pretraga u pitanju.

Izvor: Mashable

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Teams sada ima 115 miliona dnevno aktivnih korisnika

Logitech predstavio ergonomski trackball miš, sa Bluetooth LE podrškom

10504
10505
10506
10507
10508
10509