Greška

Došlo je do greške.

Apple najavio iOS 12

05.06.2018 09:04 | 0 Software/Web
Apple najavio iOS 12


Apple je tokom svoje tradicionalne WWDC konferencije predstavio iOS 12. Ažuriranje na novi operativni sistem će biti dostupno na jesen i biće omogućeno za sve uređaje koji trenutno imaju iOS 11. Ovo znači da će iPhone 5s i noviji modeli telefona dobiti nadogradnju, kao i iPad modeli objavljeni od 2013. godine.

Apple se značajno fokusirao na performanse i ovo je prvo unapređenje koje iOS 12 donosi. Operativni sistem je sada mnogo brži nego prethodnika, sa 40% bržim pokretanjem aplikacija, 70% bržom kamerom, 50% bržom tastaturom i značajnom optimizacijom pod opterećenjem, zahvaljujući poboljšanjima procesora.

Operativni sistem donosi novi AR Kit 2, kao i potpuno novi fajl format za 3D grafiku - USDZ. U pitanju je format otvorenog koda, a sve izvorne iOS aplikacije će podržavati čitanje USDZ fajlova. Novi AR Kit se fokusira na deljeno iskustvo gde više ljudi može da deli isto virtuelno okruženje.

Photos dobija poboljšanu pretragu uz Search Suggestions. Moguća je pretraga preko aktivnosti, događaja, lokacija, predmeta i drugog. Photos aplikacija dobija i dodatni For You tab, gde je moguće pronaći automatski generisane albume, sugestije za efekte i drugo.

iosphotos.jpg

Siri takođe dobija novu funkciju, a u pitanju su prečice. Moguće je kreirati prečice za akcije poput pronalaženja ključeva, naručivanje kafe, rezervisanje stolova, podsetnike i drugo.

Kada su aplikacije u pitanju, veliki broj njih dobija nadogradnju. Pomenućemo da News aplikacija sada ima Browse sekciju, za pregled različitih tema. Glasovni podsetnici stižu na iPad, a postojaće i iCloud podrška.

Do Not Disturb mod sada dobija DND vreme za spavanje. Više neće biti nebitnih obaveštenja na lockscreenu tokom noći.

Notifications sekciju je sada moguće isključiti iz apikacije direktno preko lockscreena. Takođe, iOS 12 sada grupiše obaveštenja prema aplikacijama i temama.

iosnotofocations.jpg

Messages aplikacija je poboljšana sa četiri nova Animojija i potpuno novom detekcijom jezika. Tako sada iPhone X može da detektuje pokrete jezika korisnika.

Grupna FaceTime opcija je naredna velika stvar na iOS 12 verziji, a moguć je facetime sa do 32 osobe. Funkcija se integriše i sa porukama, a moguće je pozvati kompletan grupni chat iz Messages aplikacije.

Izvor: GSMArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Nokia 7 Plus na testu izdržljivosti (video)

Zvanični render Moto Z3 telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509