Greška

Došlo je do greške.

Apple Mail za iPhone i iPad je mogao biti podložan malware napadima

23.04.2020 10:13 | 0 Software/Web
Apple Mail za iPhone i iPad je mogao biti podložan malware napadima


Podrazumevana e-mail aplikacija za iPhone i iPad uređaje bi mogla biti podložna prikrivenim malware napadima, prema navodima jedne sigurnosne kompanije.

Kompanija ZecOps tvrdi da ranjivost u Apple Mail aplikaciji omogućava napadačima da zaraze korisnikov uređaj bez unosa - nije potrebno ubacivanje linka ili fajla za preuzimanje. Malware je praktično nemoguće detektovati od strane korisnika, prema navodima sigurnosne kompanije. Istraživači nisu u potpunosti objasnili kako bi napad mogao da funkcioniše, ali su istakli da bi uključivao slanje specijalno dizajnirane poruke.

Ranjivost bi, prema navodima, mogla biti u opticaju izvesno vreme. ZecOps ističe da ima dokaze da su je napadači koristili bar dve godine. Postojalo je najmanje šest meta, uključujući radnike japanskog telekoma, "veliku firmu u SAD", tehnološke kompanije u Izraelu i Saudijskoj Arabiji, kao i novinara iz Evrope.

 

Pogledajte još: Procurele skice ukazuju na manji izrez u iPhone 12 ekranu


Problem leži u tome što je dokaze relativno teško pronaći. ZecOps je dokaze, na kojima zasniva svoja saznanja o ranjivosti, pronašao u naznakama u okviru iOS-a, ali nije mogao da dođe do malware-a jer su poruke koje su sadržale ranjivost već bile obrisane.

Sigurnosni istraživači veruju da je Apple ispravio sigurnosni propust u iOS beta (verovatno 13.4.5) verziji. Međutim, ukoliko su saznanja tačna, zakrpa stiže previše kasno nakon što su napadači već načinili štetu, koliko god ona limitirano delovala.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Meizu 17 prikazan na zvaničnom renderu

Realme X50m 5G ozvaničen: SD765 čip, 120Hz ekran

10504
10505
10506
10507
10508
10509