Greška

Došlo je do greške.

Apple Mac sa ARM čipom se očekuje 17. novembra

16.10.2020 13:01 | 0 Mobile
Apple Mac sa ARM čipom se očekuje 17. novembra


Nakon brojnih glasina i nagađanja, Apple je tokom ovogodišnjeg WWDC događaja objavio da planira predstavljanje Mac računara sa sopstvenom arhitekturom čipova. Kompanija je izjavila da se prebacuje na ARM rešenja kasnije tokom godine, a namerava da ovim potezom omogući bolje performanse i bolju upotrebu baterije na svojim uređajima.

Sada je popularni dojavljivač Jon Prosser objavio da Apple planira događaj za 17. novembar, tokom kojeg se očekuje da će kompanija predstaviti novi Mac uređaj sa ARM arhitekturom.

Apple je istakao da dizajnira familiju čipova specijalno za Mac, te da će oni imati zajedničku arhitekturu za kompletan Apple portfolio proizvoda. To znači da će iPhone i iPad aplikacije moći da se pokreću na Mac uređajima sa ARM-om. Kompanija takođe ističe da će aplikacije i softver, koji su bili dostupni za Intel-zasnovane Mac uređaje, biti kompatibilni i za nove Mac uređaje, zahvaljujući deljenoj arhitekturi i Rosetta 2 alatki.

 

Pogledajte još: Prvi Mac sa ARM čipom bi mogao biti predstavljen narednog meseca


Glasine takođe sugerišu da nas očekuje redizajn MacBook-a sa ARM podrškom. Mogao bi se vratiti i 12-inčni MacBook, koji bi implementirao bateriju sa radnim vekom do 20 sati. Analitičar Ming-Chi Kuo očekuje da do kraja godine počne i proizvodnja MacBook Air modela sa Apple Silicon rešenjem, koji bi se u prodaji našao naredne godine.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Nova 7 SE 5G Youth stiže uz Dimensity 800U čipset

Xiaomi Mi Smart Speaker uskoro će biti dostupan u Evropi

10104
10105
10106
10107
10108
10109