Greška

Došlo je do greške.

Apple M1 procesor može da rudari Ethereum

01.03.2021 18:38 | 0 Biznis IT
Apple M1 procesor može da rudari Ethereum


Rudarenje Ethereum kriptovalute je zabeležilo ogromnu popularnost poslednjih godina. U poslednje vreme, valuta je popularna zbog skoka vrednosti Ethereuma, a ovo je posledica rasta vrednosti glavne kriptovalute na tržištu - Bitcoina.

Ethereum rudari koriste prilagođene PC uređaje, opremljene brojnim grafičkim kartama kako bi rudarili Ethereum. Druge alternative nisu podobne jer grafičke karte imaju visoku "hash" stopu preko KECCAK-256 hashing algoritma.

Međutim, ukoliko ste se pitali da li je rudarenje Ethereuma moguće na novim Apple M1 opremljenim Mac računarima, odgovor stiže u vidu brojnih eksperimenata sa novim Apple M1 procesora i testiranja njegovih mogućnosti.

 

Pogledajte još: Programer je pokrenuo Windows za Arm na M1 MacBook računaru


Softverski inženjer Yifan Gu, koji radi za Zensors, otkrio je način kako da Apple M1 GPU iskoristi za rudarenje Ethereuma. On je portovao Ethminer alatku na Apple-ov macOS za Apple Silicon i uspeo je da pomoću GPU-a rudari kriptovalutu.

Iako je tehnički test bio uspešan, rezultat je bio slab. GPU je uspeo da dostigne svega 2 MH/s snage rudarenja, što je veoma nisko u odnosu na desjtop GPU rešenja. Softver troši svu snagu GPU-a i limitira mogućnosti rada, tako da rudarenje pomoću M1 čipa za sada ne predstavlja profitabilno rešenje.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei AppGallery sada ima više od 530 miliona aktivnih korisnika

Boža osmislio, Boža sklopio - moderan i brz office računar (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609